Криско: Никога не бих записвал с чалгаджийки! ИНТЕРВЮ

Криско

  Криско е най-актуалният изпълнител в поп музиката в момента. Той има не само хитови парчета като „Почивни дни”, станало химн на лятото, но и работи по проекти на свои колеги, сред които Миро, Дивна, Ангел и Мойсей.

– Криско, в последно време има бум на българската поп и paп музика. Как си го обяснявате?
– Наистина има страхотно раздвижване и най-вероятно то е заради хитовете, които излязоха напоследък. При това става дума за доста парчета. Ако само едно бе станало популярно, нямаше да се получи този ефект, защото всяка песен дърпа другата и обратно.

– Вие вече чувствате ли се звезда?
– Не. Малка ни е държавата за такава титла. Имаме популярни личности, но без звезден статут. Ако бях добре с финансите, щях да се чувствам с една идея по звезда.

– Колко време всъщност ви бе нужно, за да пробиете?
– Не мисля, че беше дълго. Аз съм на 24 и се гордея, защото каквото съм постигнал, сам съм си го направил. Може би защото наистина обичам музиката и хората харесват това, което правя.

– Съжалявате ли, че навремето се появи вашият т.нар. порно клип, и как въобще той изтече в Мрежата?
– За нищо не съжалявам в този живот и не смятам, че трябва да коментирам подробности.

– Не се ли затрупвате с прекалено много работа, твърди се, че работите по пет-шест неща едновременно?
– Сега съм се съсредоточил върху новата песен на Дивна. След това ще излязат и другите неща. Мисля, че моят нов сингъл, който се надявам да е готов до края на годината, много ще изкефи хората.

С Миро

– Как започнахте да работите с Миро и Дивна?
– Един ден Миро ми звънна и каза, че харесва какво правя. Просто ми предложи да работим заедно а по-късно ми поръча да направя песен за Дивна… Резултата го виждате – „И ти не можеш да ме спреш“ стана много голям хит.

Фенките атакуват ли ви вече със секспредложения?
– Като станеш популярен, е нормално интересът на хората към теб да се увеличи. В такъв момент е най-важно да си подбираш приятелите и да правиш разлика между тези, които искат нещо от теб заради моментното ти състояние в обществото, и другите, които са ти приятели не заради псевдонима.

– Не мислите ли вече за по-сериозна връзка?
– Тези неща не се предвиждат. Когато стане спойката между хората, не можеш да я спреш. Божа работа.

– Участвахте в кампания на Би Ти Ви срещу пиратството. Мнозина обаче критикуваха рекламния спот.
– Малко недоразбран остана този клип. Що се отнася до критиките, появиха се някакви в нета. Откакто той се върти, съм минал през 30 града и никой не ме е спрял, за да ме критикува.

Лично моята цел е потребителите да осъзнават, че за да направиш една песен и клип, е нужно много време, труд и пари. И нека правим разлика между свободно гледане на клип в нета и свободно теглене на емпетройка.

– Вие как се запалихте по рапа и кой ви измисли псевдонима?
– Родителите ми са музиканти и аз от малък също се занимавам с музика. Запалих се по хип-хоп, когато бях тийнейджър. Започнах да правя музика на 16-17 години. След като се преместих от Габрово в София, нещата започнаха да се случват страшно бързо. Създадох контакти, популярни певци започнаха да ме търсят за различни проекти и така колелото се завъртя. Псевдонимът ми дойде от майка ми тя ме нарича Криско.

– Срамувате ли се от някои по-стари ваши песни?
– Няма от какво да се срамувам. Пял съм доста простотии, но на 18 години за какво да пее човек? Целият ми живот е музика и не искам с друго да се занимавам. Не крия, че ме влече и киното, и бих се пробвал да изиграя някоя роля.

– Бихте ли работили с фолк певици?
– Не бих направил дует с фолкаджийка. Чалгата започна леко да дърпа назад, защото малко или много омръзва 10 години едно и също. Но най-вече дърпа назад, защото попът се събуди.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Криско: Никога не бих записвал с чалгаджийки! ИНТЕРВЮ"

  1. Pamela   20.01.2013 at 20:49

    mnogo xaresvam Krisko :* :*

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *