Кичка Бодурова: Че коя е Рут, та да се дуелирам с нея?! ИНТЕРВЮ

  Участието на Кичка Бодурова бе една от най-големите изненади в „Музикална академия“. Певицата ни с най-висок стандарт приема да участва в риалитито в последния момент, отменяйки самолетния си полет до САЩ, където живее повече от 20 години. Оказва се обаче, че звездата предварително се консултира с личния си астролог. Досега тя няма загубен зрителски вот. Даже бе упреквана, че разточителства с премиите, които й се полагат заради първенството по есемеси. Кичка обаче е на друго мнение и го отстоява в интервюто си пред журналисти.

Кичка Бодурова
Кичка Бодурова

Първият албум на Бодурова излиза през 1983 г. и носи названието „Аз съм жена“. Повечето песни в него са филмирани от Васа Ганчева и популярността й нараства до тази на най-големите ни звезди. Изпълнителката сякаш предчувства, че краят на това десетилетие ще направи безработни много нейни колеги и въпреки успехите си заминава за Гърция и Кипър. С гръцките песни, които влизат в репертоара й, издава два албума в „Балкантон“, които са едни от най-касовите в епохата на звукозаписа у нас.

Бракът й с гърка Крис Зарпас променя живота й след 1991 г. и тя заживява в САЩ. Ражда на 38. 20-годишната й дъщеря Кристи-Жаклин говори български, гръцки и английски.

– Как се разбирате с участниците в музикалното риалити?
– О-о-о, прекрасно! Имаме само един много труден момент – когато всяка седмица някой ще си тръгва. Толкова ми става мъчно. И веднага си припомням, че всъщност това е една игра.

– Как оползотворявате времето си?
– Трудно – защото нямаме нито телевизия, нито телефон, ни книга. Учим новите песни, разговаряме, понякога фитнес, хигиена и чакаме следващия концерт.

– Разточителни ли са купоните, които правите със спечелените от вас суми в състезанието?
– Това са всъщност виртуални пари. Имаме право да ги ползваме за шоу за песента, която ще представяме, или за по-изискана храна и алкохол. Тук искам да обясня нещо за сумата 1000 лв., която ме упрекнаха, че съм похарчила за женското парти. За да вземеш ВИП апартамента на вечер, трябва да се плати 500 лв. на продукцията от тези виртуални пари. Всъщност това беше направено, за да взема ключа от апартамента и поканя малките красавици, също 250 лв. за „стриптийз“ уж на Коцето Калки. Другото бе за шампанско. Така или иначе, ако не похарчиш тази сума, парите изгарят – не остават за следващата седмица. Просто аз предпочетох вместо да правя по-голямо шоу за песента си, да създам удоволствие и настроение с гърлс парти. Това направих и преди няколко дни – отделих от бюджета си, който ми се полага, и взех апартамента за Сантра, която имаше рожден ден – за да й направя подарък да спи сама в лукс обстановка. Така че не мисля, че правим разточителства. Още веднъж – това не са истински пари.

Рут Колева
Рут Колева

– Любен с татуировките, който отпадна, ви нарече „мама“, имайки предвид грижовното ви отношение. Тежи ли ви тази роля?
– Любен беше едно дете с добро сърце, но минало през много огньове. Той имаше нужда от топлина. Пък и всички имат нужда от грижа, а аз обичам да го правя.

Много ми липсва дъщеря ми. Тя като че ли изведнъж порасна и аз почувствах страшна празнина. Особено и тук, когато не съм до нея. Пък и там не я виждах много. Тя работи, училище, приятели. Тези млади хора ми дават толкова много топлина. Надявам се да получават и от мен. Но наистина много се обичаме. Аз им се карам понякога – да си мият чиниите най-вече. Но те ми дават толкова много. Не знам как ще се разделя с тях. Обещахме си да не се загубим след това.

– Битовите неудобства търпими ли са?
– Условията са прекрасни – имаме всичко необходимо. Екипът се грижи невероятно за нас. Наистина, ако някой има нужда от лекар, лекарства, те осигуряват най-доброто прекрасна храна и условия. Е, нямаме връзка с външния свят, но ние знаехме предварително условията. Всяка вечер гледаме филм – това е единственото ни развлечение.

– Кой е до вашето легло?
– Георги, е до мен. Хей…, много искате да знаете.

– Имате ли добър сън в общата спалня!
– Абсолютно. Аз съм съвсем в края до стената и се чувствам добре. Не ми е притеснено. Напротив, имах скоро концерт извън академията и бързах да се прибера.

– Липсва ли ви Петя Буюклиева?
– Честно казано – да. Тя ми беше дружка. Имахме си приказка с нея. Нищо че имахме различни мнения по някои теми. Но много се разбирахме всъщност.

– Взаимното ви отношение май се променяше в различни полюси?
– Аз никога не съм променила отношението си към Петя. Дори когато не съм се съгласявала с нея. Пак казвам – може да сме имали разногласия, но тя ми беше първа дружка.

– Излизайки, Петя се оплака, че клипчетата са монтирани и поднесени тенденциозно, за да я оскърбят. Имате ли такова чувство?
– Аз не мисля така – просто няма как. Все пак продуцентите са й разрешили всяка сутрин съпругът й да идва да я сресва – жест от тяхна страна. Ами той влиза в къщата – те имат право да покажат всичко, каквото се случва там. Не знам, съчувствам й, но тя направи няколко грешки.

Усещането й за звезда отблъсна много хора от нея. От една страна, звезда, а от друга, твърди, че е влязла в риалитито, за да плати университета на сина си. Ами за какви звезди говорим? Истинските звезди не знаят колко пари имат в банката – знаят само, че са много. И пак стъпват здраво на земята, ходят по джапанки и си мият сами косите. Но тя има право да живее в нейния свят. Въпросът е как се приема това от хората.

– Щом е академия, нещо се научава. Какво научихте в престоя си дотук?
– Хубав въпрос… Аз мисля, че се научих да се съобразявам с другите, да приемам мнение, дори и да не съм съгласна с това, лишения. За мен това е голямо изпитание. Иска ми се да изляза горда и достойна, че съм успяла да изтърпя всичко това. За мен това е едно житейско училище за равновесие и компромиси със самата себе си.

– Елиминациите с ваше участие притесниха ли ви?
– Съвсем не – аз вярвах, че моите фенове няма да ме оставят да си тръгна.

– Кой е по-голям враг – Фънки или Рут Колева?
– Съвсем не мисля, че имам врагове, фънки е много забавен и точен в преценките си. Учудих се само на това, че каза, че не е българофил. Но мисля, че пак има право – след всичко това, което става в нашата татковина. А да разбереш какво е родина, трябва да усетиш липсата й. Страшно силно е това чувство и само човек, който го е преживял, може да го разбере.

За Рут – тя има право да не ме харесва. Но не да се държи като много знаеща и да критикува журито, и то пред най-младите. Държи се арогантно и невъзпитано и мисля, че ролята, която има в случая – на ментор, хич не й подхожда. Тя трябва да знае, че шоуто един ден ще свържи и тя ще загуби много, ако показва подобно поведение.

– Защо не приехте дуел с Рут?
– Не разбирам за какъв дуел става въпрос? Тя ли е искала да се състезава с мен? Та аз сега чух името й в това шоу. И как точно да стане? Ако всички новоизлюпили се искат да се състезават с мен, трябва да излизам на мегдана ли? Тя може да се състезава с колежката си Марианка, която поне съм виждала преди. И даже могат да се съберат и направят един концерт в зала 1 на НДК – одобна проява е символ на ниво и престиж, щом като са толкова големи. Само не знам колко билета ще продадат. Хубава идея, нали – менторите да докажат, че заслужават да бъдат такива, а не са случайно избрани.

А не да пее на 36 души в столични ресторанти – както ми казаха, че скоро се е случило. Учудвам се на самочувствието да се обсъжда работата на журито за неправилно. Това е недостойно. Това се прави само за да манипулира журито, което мисля, че е доста снизходително към по-младите.

– Прегръдката с Георги Христов поставя ли ново начало на старото ви приятелство?
– По-скоро нищо не се е случвало, а не ново начало. Хей така ми дойде – да го прегърна… Има ли по-хубаво нещо от това да се изчистваме от негативността, да си прощаваме.

– Как приеха съпругът и дъщеря ви участието в това риалити?
– Те ми казаха, че за мен ще бъде прекрасно да вляза. Защото напоследък те виждаха, че аз усещам, че пораснах, и като всяка жена трудно приемах това. Кристи беше на някои от концертите ми през лятото и ми каза: „Мам, хората те обожават, ти трябва да бъдеш до тях, колкото се може повече!“.

– Вие имате лична астроложка. Тя посъветва ли ви нещо, преди да приемете?
– Преди да потвърдя участието си в „Музикална академия“, в нумерологията ми казваше така: „независимо от това, че не знаете кой път да хванете, приемете новото предложение като един житейски урок! Време е да обърнете внимание на баланса между работа и забавление в живота си“.

– Обиди ли ви Фънки, казвайки, че който плаче за България, да вземе да се върне?
– Съвсем не. Има много българи като мен, които са принудени да бъдат далече от родината, защото там си вадят хляба или защото са създали бизнес и семейство там. Други са избягали от система, безизходица, неправда…

2 милиона българи напуснаха България след комунизма, за да търсят по-добър живот, Фънки е успял да направи свой бизнес и да осигури добър живот тук на себе си и семейството си и браво на него. Но много нямаха работа и тръгнаха по света. Аз мисля, че никой от хубост не е напуснал България. Аз бях обидена също. Никога няма да забравя, когато ми спряха песните от радио и телевизия, взеха ми паспорта и ми казаха, че няма да има Кичка Бодурова, ако… Нека разграничаваме държава от родина. Той живее тук, а казва, че не е българофил. Всеки има право на избор или просто съдба. Но какво е родина, разбираш само когато си далече от нея.

– А обидното отношение към т.нар. „българска естрада“ изобщо, как ще коментирате?
– Това действително не мога да го разбера. Поп музиката по време на комунистическия режим се казваше естрадна. Тогава и на господата казваха другари. След като последното обръщение се промени, защо трябва да не се промени и думата поп музика. На мен някой, ако ми каже естрадна певица, аз му отговарям: „така ли бе, другарю?“. Като че ли използването на тази дума е, че ние сме от комунистическия режим. Този строй е част от историята на нашия народ и не може да се зачеркне. Много нелепо е да се продължава с тази дума. Поп музика е и така е правилно да се нарича. За мен другото звучи обидно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *