Йоана след излизането си от Къщата на “ВИП Брадър”: Следвах примера на Къци! ИНТЕРВЮ

Йоана вече обмисля новите творчески предложения
Йоана вече обмисля новите творчески предложения

  Йоана коментира пред журналисти участието си във „ВИП Брадър“ само ден след като излезе от Къщата. Както винаги, певицата говори откровено за отношенията със съквартирантите си. Разкрива кога й е било най-тежко и как е успявала да се самоконтролира, за да избегне конфронтации в шоуто. Междувременно Йоана ще рестартира музикалната си кариера.

– Беше ли изненадана, че излезе? За теб най-малко се предполагаше.
– Да, и в Къщата изключвахме такъв вариант, но това е най-добрият момент за мен да изляза. Защото вътре ескалира напрежението и последните 2 седмици всички ще са под пара, ще има скандали. Причината е в недоспиването и стреса. А и това 24-часово видеонаблюдение – не само многото камери, микрофоните са на всеки сантиметър. Нямаш кътче, където да се усамотиш. Навсякъде си под прожекторите. Оттам идва допълнителното напрежение – нонстоп да се самонаблюдаваш и самоконтролираш. Много е изтощително да си на стопроцентова концентрация 24 часа в денонощието. Просто не сме машини. Освен това сме в затворено пространство, нямаме комуникация с външния свят, нямаме телевизия, музика. Ставаме, лягаме, храним се заедно. Много е различно от ежедневния живот. Станахме едно семейство. Много близки сме си всички.

– С всички ли ще запазиш приятелство? И с Мира и Ирина Флорин ли?
– Да, абсолютно. В един момент си казах – животът ми е навън, това е игра. Започнах и на другите това да им говоря. Те са филмирани много вътре. Най-много Мира и Пламен. По цял ден се говори само кой ще излезе от Къщата и кой ще спечели. Постоянно им казвах – престанете, това не е животът.

Певицата остана разочарована от Пламен в къщата на „ВИП Брадър"
Певицата остана разочарована от Пламен в къщата на „ВИП Брадър“

– Каза, че няма кътче, където да се усамотиш. В изповедалнята обаче имаше такова, макар и илюзорно. При последната ти мисия – „Детектора на лъжата“, съквартирантите чуха всичко, което призна пред ВИП Брадър. Затова ли се разстрои?
– Да, много е интимно в изповедалнята, макар и да знаеш, че цяла България те гледа. Вътре е приглушена светлината, в кадифе е всичко, с много мек мокет, а и гласът на ВИП Брадър е предразполагащ. Не съжалявам за истините, които казах тогава. Знам, че вероятно публиката в някакъв процент не се съгласява с това да извадиш на показ душевността си. Българинът не е свикнал да показва емоции. А аз съм естествена, такава, каквато съм. При всички в Къщата има процент на игра, на стратегия и концепция. Не забравяме за секунда, че сме в игра.

С изключение на случите, когато се изпуска напрежението. Но и тогава понякога това са предизвикани, инсценирани неща. Не всичко е чиста монета. Моята концепция беше да запазя абсолютния баланс. В един момент имах изпускане, нормално. Последната седмица успях да изляза на повърхността и да го забравя това нещо, за да мога да имам сили до края. Защото пуснеш ли се веднъж по пързалката с конфронтациите, връщането назад е трудно.

– Как успяваше да се контролираш и да не влезеш в скандал?
– Просто замълчаваш и преглъщаш. Примерно миналата година от Къци Вапцаров много се изненадах. Учудвах се как успява. Но сега през цялото време съм се сещала за него. Това е формулата. Той малко прекали с мълчанието си, защото в един момент трябва да кажеш – хайде дотук, мина границата, стига. Но наистина това е най-правилният ход – замълчаваш и преминаваш. Защото точно провокацията се търси и после се излъчва. Вчера гледах някои клипове, както и визитката си. Странно ми е. За момента не искам да гледам повече. Нека мине малко време, за да се отърся. Намерих много приятели вътре. Няма да крия, че ми е мъчно за някои от тях. Месец и половина не се разделяхме. С приятелите си навън, със семейството си не прекарваш толкова време, както в Къщата. С тези хора свикваш с всичките им положителни качества и недостатъци. Както в живота, само че нямаш място за смяна на въздуха. Няма къде да избягаш.

– Промени ли те този експеримент?
– Със сигурност. Това са много различни емоции, изживявания. Научи ме на това да заставам над страха. В началото влизаш себе си – благоразположен. Аз в живота съм такава – не обичам пазарлъци, конфронтации. Но вътре в един момент се започва – камери, микрофони, „внимавай това да не кажеш“, „ще ти кажа навън“, схеми, мисии, настройване, лагери. Тотален шок! Концентрацията е 100% и нямаш право да върнеш назад нито крачка. Това те захлупва й започват филмите, фобиите. Пламен, като започна с неговите истории, изманипулира ме там с номинациите. В началото тръгнахме на шега, много симпатично.

В един момент обаче си казах – този човек много на сериозно се взе. Той е много в играта.

– Все пак имаше доза истина в отношението му към теб. Изненада ли се, когато те прегърна и целуна на излизане от изповедалнята, където уж се подложи на детектор на лъжата?
– Не се изненадах, защото това го показа като човек. Ние сме много близки. Той наистина е свястно момче. Просто е добър играч, най-ентусиазираният от всички. Той с всичко се шегува и играе. В един момент се дразнех, защото понякога прекалява. Но е завидно, затова и другите се дразнят, защото той е най-обикновеният от всичките.

– Ще имат ли продължение навън романтичните ви чувства?
– Не може да се говори чак за това. Ние не сме имали никакъв контакт. Със сигурност ще сме приятели, защото си станахме много близки. За другото не мога да коментирам. Дори не ми е приоритет това.

– Кога ти бе най-тежко?
– Имах своите спадове, защото много ми липсваха децата, приятелите. Всеки от нас, който е родител, има свиждания, но… Малкият е първокласник и ми беше тъжно, че не съм до него в първите му дни на училище. Отидох с него на първия учебен ден, но същия ден трябваше да вляза в хотела, а след това – в Къщата.

– На влизане в шоуто заяви желанието си да подновиш музикалната си кариера. Готова ли си на тази крачка, за напрежението и клюките?
– Да, моето завръщане вече е факт. Излиза новият ми сингьл. Песента се казва „Тази сила“. За първи път съм композитор на музика, на текста пак аз съм автор. Мага е аранжор, а Александър Моллов е режисьор на клипа и вече мой продуцент. Много работа ни чака. А другото – няма как всички да ме харесват.

– Каква е разликата между „лошото момиче“ и сегашната Йоана?
– Улегнах много, съзрях, станах жена. По-отговорна, приоритетите ми се наредиха. Просто животът учи.

– А за какви свои грешки говореше? За това, че наведнъж ти се струпаха славата, кариерата и семейството ли?
– Не само, и зрелостта, кризата в поп музиката много се отрази, финансовата криза, която натисна всички. Колко млади семейства се разделят, трудно се справят финансово и се започват битовите скандали.

– Докато беше в Къщата се изписа, че си работела като букер в модната агенция на Росен Чолов, арестуван за сводничество.
– Не е така. Имаше период, в който бях мениджър в 2 столични заведения. Организирах събития. Имам контакти в шоубизнеса, имам и социални контакти. За събитията, които съм организирала, съм ползвала техни модели. Това е. Нямам нищо общо с тях.

– А с Тодор Славков в какви отношения си? Писа се, че при участието си в „Черешката на тортата“ сте прекъснали снимките, за да употребите наркотици. По-интересното е, че след това сте продължили снимките.
– Не искам да коментирам несериозни неща. Виждаш ме как изглеждам, въобще… Иначе с Тодор сме в приятелски отношения.

– Какво искаш да ти се случи?
– Мечтите ми са свързани с новия ми проект. Имам много предложения за музикални участия. Тази седмица трябва да ги координирам. Едно подобаващо завръщане. Аз съм с такова образование. Даже имам 5 години стаж в Оперетата.

Бях артист, но напуснах, за да продължа със соло кариера като поп певица. Сега продължавам. В последните години покрай отглеждането на децата нямах много възможност за творчество, а пък имаше и криза в поп музиката.

– А любовта? Какъв мъж искаш до себе си?
– Е, ако дойде, хубаво. Всеки иска да му е спокойно сърцето и да е с едно другарче до себе си, да му е хубаво. Ако го срещна… Искам да е добър човек и да се разбираме. Надраснала съм много неща, осъзнала съм много неща. Здравето, спокойствието и парите са най-важното.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *