Ели Гигова: Татко беше против да следвам актьорско майсторство! ИНТЕРВЮ

Ели Гигова

  Елеонора, както е истинското име на Ели Гигова, е дъщеря на оръжейния бизнесмен Николай Гигов. Завършила е журналистика и международни комуникации в Париж. Кариерата й стартира в „Евроком“, минава през „Спортна треска“ на БНТ и стига до „Здравей, България“ на „Нова“. Участвала е в няколко филма и сериала, сред които и „Фамилията“, който върви в момента по Би Ти Ви.

Сега работи в Европейския парламент, където е в екипа на Илияна Йотова. След развалянето на годежа й с французина Филип има дълга връзка с една от звездите в „Денсинг Старс“ – Петко Димитров.

– Ели, каква ще е съдбата на героинята ви от „Фамилията“?
– Ще разберете, ако продължите да гледате. Сериалът иначе е страхотен. Беше ми интересно да го гледам, въпреки че знаех какво следва по сценарий. За мен бе чест да си партнирам с актьори като Асен Блатечки, Стефан Данаилов, Деси Бакърджиева и Яна Маринова.

– Имате ли по-големи амбиции да се изявявате като актриса?
– Актьорското майсторство е моята най-чиста детска мечта. Във Франция ме приеха както актьорско майсторство, така и журналистика. След сериозен разговор с родителите ми записах журналистика. Майка ми също има актьорски талант, кандидатствала е в тогавашния ВИТИЗ. Баща ми беше по-скоро против да следвам това. Събднах мечтата си на по-късен етап. Съвсем случайно участвах в няколко френски продукции включително в сериала „Адвокати и сътрудници“ – много популярен в този момент във Франция. Когато ме одобриха, бях много щастлива, макар да съм наясно, че няма да получа „Сезар“.

Ели Гигова с баща си Николай Гигов

Втората ми роля бе на журналистка във филма „Нюрнберг“.

– Езиковата бариера не ви ли пречеше?
– Не, защото шест години съм живяла във Франция. Дори изпитах по-голямо притеснение във „Фамилията“ заради респекта ми към Стефан Данаилов и Асен Блатечки.

– В България следят всяка ваша стъпка под лупа?
– Така е. Всяка моя грешка експлодира в публичното пространство, а във Франция съм просто Елеонор.

– Напоследък се занимавате и с политика.
– В момента съм част от екипа на Илияна Йотова в Европейския парламент. Тя води листата на Коалиция за България в Пазарджик и е съвсем естествено аз да съм част от екипа, който я последва в България. Това е страхотно предизвикателство. Срещаме се с хора с много интересни съдби.

– Как попаднахте в този екип?
– Обсъждахме с госпожа Йотова да се присъединя към нейния екип още по време на първия й мандат в Европарламента. Тогава още водех сутрешния блок на Нова телевизия. После дойде времето да се оттегля от телевизията, защото целият ми личен живот беше на показ. И тогава реших, че е дошъл моментът да натрупам познания в европейската политика. Обадих се на Илияна Йотова, за да попитам дали офертата й важи все още. Тя отговори положително.

– Смятате ли, че това ви обвързва партийно?
– Не, аз съм част от нейния европейски екип, а сега й помагам като водач на листа. В Европейския парламент г-жа Йотова винаги е защитавала националните ни интереси, а не партийните.

Когато с колегите информираме за инициатива или доклад в ЕП, нейният първи въпрос е по какъв начин може да се помогне на страната. Хубавото е, че се е интересувала винаги от мнението на всички останали наши представители там, особено откакто стана вицепредседател на Комисията за организирана престъпност, корупция и пране на пари.

– А как върви личният ви живот, след като се разделихте с Петко Димитров?
– Имало е седмици, в които е трябвало да обиколя Брюксел, Страсбург, Париж и София. Представете си дали може в тази динамика да имам личен живот? Един мой ден не си прилича с друг.

– Не смятате ли, че нямахте достатъчно опит, когато водехте „Здравей, България“?
– Тогава се изговориха какви ли не неща – че някой е платил, за да стана водеща.

С Петко Димитров

Доста мислих, преди да приема офертата. Идеята беше да въведем френския модел на сутрешните блокове, където не се разискват толкова сериозни теми. За политика там се говори през призмата на обикновения гражданин, а не се търси новина на всяха цена. Впоследствие всичко се обърна. Не съжалявам, че изявата ми приключи, защото ми отвори врати за нещо, с което ми е страшно интересно да се занимавам. Освен това ми остана чудесното приятелство с Витомир Саръиванов.

– А защо зарязахте спиртната журналистика?
– Не съм я зарязала напълно. Миналото лято водих европейското първенство с Камен Алипиев. В БНТ срещнах моя учител Камен. Чувствата ми към него са много силни – обичам го като ментор, сериозната ми телевизионна кариера започна с него. Никога няма да забравя онова, на което ме е научил в професията.

– Много хора се интересуват от отношенията ви е баща ви.
– Имаме чудесни отношения, той освен баща ми е приятел и съветник. Но не е от досадните, а се намесва само когато трябва, харесва ми, че мисли много рационално. Имало е моменти, когато не съм го слушала и съм грешала. Бунтувала съм се срещу някои негови решения.

– Възприемате ли се като богата красива наследница?
– Мисля, че успявам да разбил това клише.

Сама ли изкарвате парите си?
– Моето семейство винаги ми е помагало много. Никога не съм искала със зъби и нокти да излизам от сянката на баща ми. Няма как да са боря срещу нея, защото той е човекът, който ми е дал най-много в живота, и аз истински се гордея с него.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *