Деян Неделчев: Един млад войник в казармата ми счупи носа! ИНТЕРВЮ

Деян Неделчев

  Деян Неделчев е един от участниците в новото риалити „Къртицата“, което стартира този понеделник поТВ7. Те също като останалите играчи бе до последно в бойна готовност, тъй като по договор трябва да пристигне незабавно, веднага щом го повикат, а точен час не му е съобщен. Това може да стане и от улицата, с което адреналинът още преди старта на самото предаване е на максимум.

Неделчев е известен с това, че е „цапнат в устатата“ и че не търпи измислените нашенски звезди, особено от чалгата, която органически не понася. Как ще му се отрази сблъсъкът с Азис? Как ще реагира на провокации от лично естество? Часове преди участието си в „Къртицата“ колоритният певец се изповяда пред журналисти.

За сведение на онези, които го познават едва от „Икебаната“ насам, певецът е изпълнител на популярната песен от детското шоу „Като лъвовете“. Печелил е голямата награда „Златният Орфей“ с песен на Хайгашод Агасян. Има издаден албум с поп музика от фирма „Полиграм“. Изпълнявал е песни на композитори като Тончо Русев, Морис Аладжем, Атанас Косев, Зорница Попова, Пламен Велинов…

– Деяне, след броени часове влизаш в „Къртицата“? Изненадан ли си от поканата?
– Бях се завърнал в България заради новото предаване на Слави Трифонов „Младост 5″. Още докато го пробвах, сам почувствах, че не ми е там мястото. Разделихме се без конфликт, даже със Слави и музикантите си говорехме, че по друг повод може пак да работим заедно – след като песента ни с Гъмзата се получи доста добре. През това време изненадващо се обадиха Иван и Андрей. За разлика от „ВИП Брадър“, те предложиха и приличен хонорар.

– Доволен си от хонорара си?
– Всеки човек от шоубизнеса винаги се съмнява дали не е могъл да се продаде и по-скъпо. Не го казвам заради конкретния случай. Иван и Андрей ме оценяват най-адекватно досега от всички български медии. Затова и приех.

Познаваш ли другите участници?
– Не. Даже не знаех коя е Николета Лозанова. Откъде да знам, като съм от години на Канарските острови! Видях я сега – хубаво личице Казват, че била гадже на този или на онзи. Кой с кого спи, за мен не е най-важно. Важно е да се държим готино в Къщата и да покажем хубаво шоу на зрителите.

Не познавах и Емануела, фолкпевицата. С нея бяхме заедно на снимки на „Младост 5” и си говорехме приятелски, викам: „Ти коя си, с какво се занимаваш?“. Тя вика: „Певица съм“, държи се приятно, възпитано.

От участниците в „Къртицата“ всъщност познавам само Гибона, но не толкова като футболиста от близкото минало, а като бившия приятел на моята колежка Камелия Воче, с която се знам от годините, когато беше Камелия Стоянова и представи България на „Златният Орфей“ и пееше в „Мелодия на годината“.

– Нарочно ли не споменаваш Азис? Известен си като пълен отрицател на чалгата?
– Аз може да отричам чалгата заради вредата, която е нанесла на българското общество. Затова и с Азис нямам допирни точки професионално. Чувал съм, че е купонджия. Не смятам да се карам или заяждам с него. Ще бъда такъв какъвто съм – открит, юрнат, позитивен. Такъв съм с всеки един човек до момента, ако не ме обиди или предаде.

– Ами ако те провокират и кажат, че последните ти песни са просташки?
– Ще отговоря, че по-скоро са веселяшки, освободени, разкрепостени като мен самия, че съм ги направил без претенции, че са нещо голямо, а само за добро настроение. Докато други хем правят простотии, хем смятат, че това е изкуство. Моето изкуство са песните, с които печелех на „Златният Орфей“, „Мелодия на годината“, пролетния радиоконкурс, албума ми в „Полиграм“, издаден 1998 година.

– А ако те провокират със сексуални намеци?
– Пак няма да ме изкарат извън релси. Ще им запея „Аз съм гей, ти си лесбийка…“, последния ми хит. На всяка провокация ще отвръщам с песен. Аз отивам там да се забавлявам и да забавляваме хората. Само така 3 месеца ще минат по-неусетно и леко.

Ивайла и Божидара Бакалови

– Виждаш ли се на финал?
– Не ми е фикс идея. Но смятам, че мога да стигна. И други така смятат.

– Капризен ли си на хранене?
– Обадиха се да ме питат дали съм вегетарианец. Казах, че не. Не съм и капризен.

– Можеш ли сам да приготвиш нещо?
– О, да, много неща. Бива ме в кухнята. От този ергенски живот, който живея, се понаучих. В Южна Африка като живеех, съм работил и като сервитьор.

– Хъркаш ли?
– Не, не хъркам. Само ако съм заспал неудобно, притискайки носа си, тъй
като е чупен.

– Кой, защо го счупи?
– В казармата. Младите войници ни завиждаха на това, че с композитора Пламен Велинов сме в оркестъра на поделението и спяхме до късно след банкети.

А те ставаха в 5 без 10 за физзарядка. Така един ден един млад войник ми счупи носа, изкара си яда, докато бях дневален в спалнята. Заяде се, че уж на стария войник възглавницата не била на място, но той си отмъсти заради привилегиите ми покрай оркестъра. Както и да е, минало-заминало… Не съм озлобен.

– Имал ли си наказания като войник?
– Да, имах две. Скрих се от една физзарядка да не бягам, защото съм дюстабанлия и не е много приятно, болят ме краката при тичане. Даже не е трябвало да ме вземат в казармата заради това, но тогава всичко ставаше с връзки. Та се покрих, после ме вкараха в ареста за това и ме остригаха.

– Плака ли за къдриците си?
– Не. Но подполковникът на поделението, Луканов, смъмри моя старшина никога повече да не бъда остригван нула номер и да не съм в ареста, защото съм бил лицето на оркестъра и гордостта на поделението. Той държеше много на изкуството и не искаше певецът да е офъкан като затворник. А аз изглеждах ужасно с гола глава.

Аз имам чудесна коса и косъм до ден днешен. Като запазена марка ми е с тези къдрици. На 4 години сам си я режа много късо, променям се за малко, както стана през есента на 2012 г., и пак си я пускам дълга.

– Ти ли от двамата братя Неделчеви си участвал на кастинг за „На всеки километър“?
– Не аз, брат ми. Освен там, той е участвал за детския филм „Горе на черешата“, но не знам какво стана, че не участва, след като беше одобрен.

– Одобрихте ли се с брат ти Бойко?
– Нали сега си купихме заедно апартамент. Парите бяха общи – на майка ми, брат ми и мои, затова с общи усилия купихме жилище – на същата улица „Аврора“, на която сме живели под наем през 1988 г. Сега се казва „Райска градина“. Кажи, не е ли съвпадение това. За такива неща не се караме с брат ми. Ние сме интелигентни хора. Сега има просто по-малко общи неща между мас, докато преди пътувахме непрекъснато заедно, записахме дуети.

– Беше ли ти мечта този апартамент?
– Исках да си купя апартамент, защото се мъчех по квартири, спях и по приятели. Не виждах как и откъде пари, ма ето че всичко си идва на мястото един ден. Аз не бързам и се научих на търпение с годините. Не форсирам вече нищо. Просто то става, когато трябва.

– Вярваш ли, че някои неща са предначертани?
– Да, вярвам, че много неща са предначертанм. Но също, че ако сме търпеливи и насочим мислите си в позитивна посока напред и с любов, всичко става. Но само със седене нищо не става. Ние първо трябва да направим първата крачка, да вярваме, да сме търпеливи и позитиви. Енергията ще ни помогне, стига да умеем да чакаме и да се надяваме. Всичко става, стига много силно да го искаш.

– Наистина ли си братовчед с Ивайла Бакалова?
– Да, макар да нямаме обща кръв. Сега ще ви разкажа. Моята баба Донка, по бащина линия, е повторно женена за дядо Босилко тъй като дядо ми Неделчо умира доста млад. За дядо Босилко това също е втори брак. Той не ми е истински дядо, но двамата с баба Донка ни отгледаха. Дядо Босилко е осмото дете на поета Цанко Церковски, което той е дал за осиновяваме, защото много челяд е имал. Но си е запазил правото да се вижда с него. Та по линия на дядо Босилко сме първи братовчеди с бащата на Ивайла и Божидара Бакалови – Божидар Бакалов. Той е 13 години по-голям от мен, израснахме заедно, особено по ваканциите.

– А със сестрите общувал ли си?
– С Ивайла и Божидара се видях за първи път в началото на 90-те години, когато посетих във Варна стринка си Катя, тяхната баба. Тя беше с инсулт и те я гледаха. Като ме видяха – те бяха 11 -годишни – възкликнаха: „А! Това е Деян Неделчев от песента „Като лъвовете“. После се видяхме в София след години поотделно, но не сме близки, просто здравей-здрасти, братчеде.

– Разкажи за новата си песен за нашенските випове?
– „Виповете“ ще е новият ми хит, с който осмивам българските вип персони. Най-общо. Супер модерно парче стана. Сега снимам клипа, преди да вляза в „Къртицата“. Ето първата строфа от него:

Випове, випчета и випеси, типове с джипове и метреси, всички световноизвестни и на авантите лесни.

И още една:

Селска кифла недопечена, но от спонсори е облечена и с кубици повече от 300 -иде тя чак от Силистра.

– Ще я пееш ли в „Къртицата“?
– Ще я пея в „Къртицата“, ако ме ядосат. И ако не ме ядосат, пак ще я пея, ха-ха. Аз винаги пея – у нас, по улиците…, не спирам.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *