Георги Христов: Не обичам да ходя по врачки! ИНТЕРВЮ

Георги Христов

  Георги Христов е от певците, които се радват на огромна популярност, без да се е налагало специално да полагат усилия за нея. Той просто пее и носи положителни емоции на най-широк кръг публика. Преди десетина години, в разгара на духовната криза, сякаш се бе поуморил и се бе оттеглил от активна концертна и записна дейност.

Паузата се оказа временна и ново начало на разгръщането му като първокласна звезда. Затова неговото мнение по въпроси, касаещи днешното състояние на духовност и зрелищност, е изключително важно и меродавно. Как ли се вижда в неговото огледало напиращите от всички страни маниаци да стават популярни чрез най-удобната за това – формула да се покажеш в риалити шоу?

За всичко това, както и за ада в Израел, от който се измъкна преди броени дни, Георги Христов споделя преди предстоящия си коледен концерт в зала „България“, насрочен за 5 декември. На шоуто изпълнителят ще е облечен в дизайнерски тоалети на “Кашарел“, чието рекламно лице вече е.

– Бяхте в Израел по време на бомбардировките. Окопитихте ли се вече от преживения шок?
– Шок е силно казано, но усещането не е приятно. Успокоих се от думите на един израелец, който каза, че за тях този начин на живот е обичаен и хората стават неспокойни, когато не са в стресово положение. Все пак, за наша радост, ние не сме преживели ужасите на войната и, дай Боже, да ни ги преживяваме никога! В този смисъл дори не осъзнаваме какви късметлии сме. Мисля, че войната е най-големият бич за цялото човечество.

– Какво ви отведе в Израел?
– Божи гроб е мястото, което посещавам редовно през последните 5 години. Смятам, че там е събрана духовната енергия на света и там се зареждам положително.

– Нещо подсказа ли ви предварително, че не трябва да се пътува точно сега?
– Не, нищо. Напротив. Това беше отдавна планирано пътуване и се радвам, че то се осъществи, за да мога да заредя батериите точно преди големия ми концерт на 5 декември в зала „България“.

– Страхът – тази естествена човешка реакция, как се преодолява?
– С волята и силата на духа. Страхът по принцип ни прави слаби и безпомощни, а аз съм човек с изключително силен характер и не позволявам чувството на страх да ме завладява.

– Да оставим този случай. Някой някога предсказвал ли ви е нещо?
– Не съм човек, който обича да ходи на врачки! Много рядко ми се е случвало, и то съвсем не на сериозно да си позволявам да ми гледат. Смятам, че всеки един човек трябва сам да чертае своето бъдеще, а съдбата да му помага да следва избрания от него път.

– Не вярвате в астрология, нумерология?….
– Не ги отричам, но аз никога не съм имал желание и никога не са ми правили хороскопи или други подобни неща.

– Страх ли ви е от Бог?
– Страх – не бих казал. Имам респект от силата, а дали тя се нарича Бог, Мохамед или Аллах – това всеки избира сам за себе си. Аз вярвам в силата на доброто около нас и се опитвам в живота си да правя добро.

– Кой ви е научил на това?
– Може би сам съм изграждал в себе си вярата, развивал съм я, опитвам да я съхранявам в сърцето и душата си.

– Връщате се в България и хоп, свършва „ВИП Брадър“, почва „Биг Брадър“? Как ви се струва всичко това?
– В последните години като че ли всички българи живеем в един голям „Биг Брадър„, който за съжаление ние сами сме си избрали. Всички май играем в един посредствен цирк, в който смешките на клоуните не са весели и никак не ни разсмиват. Чудя се защо ги търпим.

– Гледали ли сте някое издание на риалитито?
– Да, гледал съм някои издания през годините, но от любопитство. Понякога съм се питал докъде можем да стигнем в повърхностността на отношенията помежду ни.

– Защо звезди като вас никога няма да се видят в подобен формат?…
– А, не знам дали няма да се видят, но мен със сигурност няма да ме видят. Не считам, че имам място там! Многократно съм отказвал, но и съм убеден, че не биха могли да си ме позволят! (Смее се – б.а.)

– Но ето че Памела Андерсън беше…
– Е, и?!…

– Каква бе 2012 г. за вас?
– За моя радост – много успешна! Появи се авторският ми албум с най-добрите балади – „Още те обичам“, песента се превърна в безспорен хит. С огромен успех и препълнена зала премина моят голям спектакъл в зала 1 на НДК „30 златни“.

Изнесох страхотни концерти в чужбина и страната… Е, не успях да издам новия албум, но прецених, че е по-добре да го отложа за малко по-късно. Не правя компромиси със себе си, искам всичко да бъде на ниво. Живот и здраве, ще излезе в първата половина на новата година. От няколко дни в радиоефира звучи новата ми песен „Коледа честита“ с Нели Рангелова и детската вокална група „Бон-Бон“, която е моят подарък към почитателите ми за предстоящите празници. Текат последни приготовления за концерта ми на 5 декември в зала „България“. Предстоят ми и още концерти в страната.

– Усети ли се във вашия дом голямото земетресение?
– Ако говорите за това в Перник – да. Не беше приятно изживяване, но никой не може да се бори срещу природата. Ние сме изключително малки и трябва да се научим да бъдем по-смирени!

– Колко години строихте къщата, в която се нанесохте преди време?
– Нанесох се на шестата година след започването на строежа й. И продължавам и до днес.

– Ваши колеги станаха жертва на строителни предприемачи. Имали ли сте такива главоболия?
– За моя радост – не! Но жертви станаха не само мои колеги а и много други хора, дори мои приятели. Това е изключително неприятно и болезнено, но се случва заради несъвършенството на законите, които го позволяват. Ненавиждам мошениците и тарикатите на дребно и се учудвам защо толкова дълго им се дава възможност да си разиграват коня.

– Радва ли ви упадъкът на чалгата?
– Безразличен ми е, както и самата тя. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо, към което нямаш абсолютно никакво отношение. Убеден съм, че умните хора отдавна не й обръщат внимание.

– Пеете ли в приятелска компания?
– Много често. С приятели обичам да се забавлявам, да си пеем, да релаксирам… Колко малко му трябва на човек, за да се чувства щастлив?!…

– Какви песни ще чуе публиката на концерта ви в зала „България“?
– Ще чуе моите авторски коледни песни, най-големите ми хитове, няколко световни стандарта и нови песни.

– Вълнувате ли се преди него?
– Разбира се, че се вълнувам. Вълнувам се преди всеки концерт. Обаче това е едно страхотно усещане. И ако някой каже, че не се вълнува преди излизане пред публика, той просто трябва да слезе от сцената. Интересът към концерта е огромен! За моя радост са останали малък брой билети, които до края на седмицата ще се изчерпят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Георги Христов: Не обичам да ходя по врачки! ИНТЕРВЮ"

 1. carnosine eye drops   02.12.2012 at 9:18

  За първи път на софийска сцена, световноизвестните оперни звезди Соня Йончева (сопрано) и Доменико Менини (тенор), заедно с талантливия тенор Марин Йончев (победителят в реалити проекта „Стар Академи“ ) ще пеят на един вълнуващ концерт на 31-ви октомври 2012 година (сряда) от 19.00 часа в зала „България“ с участието на оркестъра на Софийската филхармония и под диригентството на маестро Мартин Пантелеев.

  Отговор
 2. Владимир Петракиев   06.12.2012 at 0:16

  В края на всяка година, София с нетърпение очаква Георги Христов на единствения, възприет от всички, традиционен Коледен концерт.
  И в тази зимна вечер, зрителите в зала България дадоха цялата си любов на най-добрия български поп певец и неговото изумително изкуство.
  Но най-хубавото е, че заедно с Георги Христов създадохме наше собствено музикално събитие, което по нищо не отстъпва на световно известния Новогодишен концерт на Виенската филхармония.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *