Волен Сидеров: Eдин ден „Атака“ ще управлява, а аз ще съм министър-председател! ИНТЕРВЮ

Волен Сидеров

  Казват, че ключа към съставянието на следващия кабинет държи националист №1 на страната Волен Сидеров. Водачът на „Атака“ обаче все оше изчаква да се надговрят опонентите му, които имат повече гласове, и ни уверява, че партията му не е сложена на тезгяха за продажба.

Пред журнлаисти Волен се зарича, че каквото и да стане, ще продължи битката си с монополите. И добавя, че отдавна знае откъде ще намери пари за увеличение на минималната пенсия на 500 лева и съответно на минималната заплата – на 1000.

– Г-н Сидеров, какво се случва в „Атака“ след изборите на 12 май?
– Първо да кажа, че очаквам извинения от всички, които казваха, че „Атака“ няма да влезе в парламента. Но разбирам, че няма да последва такова. Очаквам една реалистична и точна оценка от всички коментатори, социолози и политолози, които се изредиха да обясняват процентите на големите партии. Искам да се признае провалът и тоталното фиаско на тези купени коментатори, които и майка си ще продадат за 15 сребърника.

Те не спряха да говорят как Меглена Кунева ще влезе „убедително“ в Народното събрание, как Иван Костов, Яне Янев и други такива са сигурни, а пък „Атака“ я няма. Сещам се за прогнозите на разни Живко-Георгиевци, Мири-Радеви и кой ли не още, които обясняваха как НФСБ ще влезе в парламента и ще ни конкурира – нас, атакистите, а ние ще сме на ръба. Всичко това беше опровергано от избирателите, които се показаха на висота. Искам да добавя, че съм изключително отвратен от думите на лицето Валери Симеонов, шеф на телевизия „СКАТ“ и съпредседател на съответната партийка НФСБ. Той нарече избирателите на „Атака“ публично „лумпени“ и „малоумници“. Учудвам се, че не последва никаква реакция.

– Какво трябваше да последва?
– Някакъв си тарикат, обявил се за политик, обижда стотици хиляди честни българи, защото е недоволен и озлобен от изборните резултати. Симеонов и позволи да псува българския народ. И вместо да му се потърси обяснение за това, почнаха да го канят по разни телевизии. Не виждам възмущение от неговите думи. Атакистите били „прости“, „тъпи“, „лумпени“… И това го казва собственик на медия! Във всяка нормална държава това лице отдавна щеше да е аут от публичния живот.

– Извинете, не допускате ли, че подобни думи може да са резултат от стара вражда помежду ви? Вие бяхте кумове, партньори в една телевизия….
– Не, тук лична вражда не може да има, няма такава. Какво значи лична вражда в политиката?! Аз към него винаги съм пазел джентълменско и достойно поведение. Дори поканих неговата партия да участваме заедно на изборите. Направил го по време на ислямския протест в Пазарджик, имам го документирано, видеозапис. Те отхвърлиха идеята ми и разбиха патриотичния вот. Ако бяха приели, сега щяхме да сме трета сила в парламента, да сме на мястото на ДПС. После научавам, че целта на партийката е била разбиване на вота, помощ за ДПС и негласни общи действия с ГЕРБ

– Сигурен ли сте за негласните общи действия с ГЕРБ?
– Да, имам данни. Симеонов работи много добре в областта на далаверата с ГЕРБ в Бургас. Кметът на града Димитър Николов е много близък с Валери Симеонов. Той дори го нарича Митята. Работят заедно от 2007 г. По-рано обявяваше, че тандемът между ГЕРБ и „Атака“ е много добър, изключително конструктивен. После лицемерно и подло ни обвини, защо сме работили с гербаджиите.

А не каза нищо за това, че първата му работа, като отиде в Общинския съвет, бе да си закупи парцел, ограждащ телевизията му. И все говореше с много нежност за Митята, който е за затвора. Но за там е и самият Симеонов. Направил е много нарушения – като почнеш от незаконни трасета за кабели и стигнеш до укриване на доходи в големи размери.

Келепирът му досега бе прикриван от ГЕРБ, защото на тях им беше изгодно да подпомагат една партийка, която да разбива гласовете на другите. Получи се така, че на пръв поглед телевизия СКАТ беше против ГЕРБ, а на втори действаха заедно. Аз бях пуснал много сериозни сигнали срещу Валери Симеонов, но от НАП прекратиха проверките. Нищо! Сега ще ги подновя и ще се види, че лъжепатриотът е за затвора. Обещавам, че ще го засилят стотици дела от хора, възмутени за думата „лумпени“. Ще го съдим за обида и клевета, ще заведем десетки колективни искове. Този човек не заслужава грам внимание. Той се храни от собствената си злоба. Винаги съм смятал, че е излишно да го подхранвам, като му обръщам внимание. Оказа се изключително злобен и меркантилен.

Неговата дейност е предателска, тя е в услуга на ДПС. Но ще намеря време да обясня що за човек е Валери Симеонов, какво е неговото обкръжение, как мами и т. н.

– Говори се, че сте поставили партията си на тезгяха, че ви ухажват и от ГЕРБ, и от БСП, а вие седите и чакате подходящата оферта…
– Не са ме ухажвали. Аз съм на мнение, че трябва да си говорим в парламента. Срещи по заведения и имения не приемам. Не приемам и неформални срещи. Не искам народът да остане с впечатлението, че нещо задкулисно се договаря. Ще ми се разговорите да са открити. Ще настоявам медиите да отразяват точно нещата. 8 години не успяха да купят Сидеров. Няма и да успеят!

– Как ще бъде съставено правителството според вас?
– Тази партия, която получи правото да го направи, ще го състави, ще получи одобрение или неодобрение. Има си ясна процедура.

– А вие накъде?
– Завръщане към ГЕРБ няма да има, категоричен съм. Те постъпиха изключително подло и антипарламентарно с разбиването на групата ни, с купуването на наши депутати. Те имат и много грехове към България. След тяхното управление хората обедняха още повече. Не бива да им се дава шанс да продължат, защото имат ли го – ще продължат да заличават следите си, ще продължат с полицейщината. Нужно е обратното – да се направи педантична проверка на работата им. Аз ще държа на това. На изборите народът на страната отреди на „Атака“ функцията на регулатор, критичен наблюдател и на остен, който да ръчка в правилната посока. По никакъв начин не бих обидил хората, които гласуваха за нас. Умните българи избраха „Атака“. Няма да ги предадем!

– Обявихте война на монополите. Не се ли страхувате, че може да се обърнат против вас, да станете тяхна жертва?
– Не се страхувам. При тях трябва да има решителни действия, да се разгледат въпросите с трите ерепета, златодобива, концесиите, веригите хипермаркети. Ние вече сме подготвили нужните законови промени, остава парламентът да ги приема. Част от неизгодните за страната договори ще бъдат прекратени поради нарушения. Дори да тръгнат да ни съдят, ще загубят делата. Нашата роля е да настояваме да се сбъднат полезните неща за България, да се спре това огромно изтичане на пари. Монополите изпомпват от българите годишно по 28 милиарда лева. Близо 3 милиарда на месец, по 100 милиона на ден. Ето ги парите на България!

– Това по ваши сметки ли е?
– Да, по мои и на юристи, на специалисти-икономисти. Смятам, че значителна част от тези средства могат да се върнат в родината ни. Убеден съм, че това ще се усети като подобрение в стандарта на живот.

– Виждате ли се като министър-председател?
– Да, и това ще стане един ден. Но няма да е в това Народно събрание, защото все още малък процент българи гласуват за нас. Забелязвам, че народът ни узрява все по-бързо и ще има прегрупиране на политическото пространство. Виждам, че трябват спешни мерки за излизане от колониалното робство. Това ме кара да мисля, че един ден партията ни ще получи достатъчно голям процент избиратели, за да стана министър-председател.

– Преди изборите казахте, че ще направите минималната пенсия 500 лева, заплата – 1000 лева. Бихте ли обяснили сега как ще стане това от гледна точка на финансирането?
– Веднага ще ви коригирам. Това не е обещание, това е необходимост. Такива трябва да са минималните доходи. Аз обещания мога да дам, ако съм с 37,5% избран, а не със 7,5%. Ако имам мнозинство и съставя правителство, ще давам обещания. В момента посочвам тези цифри като необходимите финансови нива, за които трябва да се работи. Но нямам кабинет, как да го направя тогава. Имам ли – веднага се залавям за работа. 28 милиарда на година изтичат – колосална сума! Държавният годишен бюджет на страната е 18 милиарда. И го наместваме стотинка по стотинка. Ако спрем изтичането на пари извън страната, ще станем малко по-богати. Какво ни пречи да имаме наши си хранителни вериги?! Защо трябва гръцка държавна компания да владее един от мобилните оператори? Губим огромни средства от това, че плащаме на гърци, на австрийци. Защо доходите от енергото отиват в чужди държавни институции, а тук се намират спекуланти, които обясняват, че това са частни дружества. Не може да се живее повече така. Ще има ново народно недоволство, не се ли вземат мерки срещу деянията на монополите.

– Огорчен ли сте от хората, които не спестиха обидни етикети към вас, наричаха ви с разни епитети, дори ви сравниха с Хитлер?
– Аз не съм огорчен или обиден. Отвратен съм от ниската злоба на човек като Валери Симеонов. Този тип трябва да бъде заклеймен някой да му сложи морален печат, да го изгони от политиката. Трябва да касират трайно и безвъзвратно него, а не той да иска касация на изборите. Към тези, които ме сравняваха с фюрера, ще подходя християнски с думите: „Прости им, Господи, те не знаят какво вършат“. Та дано се осъзнаят. След дълги години на съдебни саги, осъдих Слави Трифонов точно заради неверните клеветнически твърдения към мен. Той ме представяше като Хитлер, като привърженик на една идеология, която аз много ясно отричам в книгите си. Слави трябваше да прочете какво съм писал, за да разбере, че отричам хитлеристката теория в книгата си „Бумерангът на злото“. Да ме отъждествява някой с Хитлер, е абсурд, тъй като аз съм православен. При това съм силно вярващ в Бог. А това се бие с хитлеризма, просто е несъвместимо. Аз разглеждам всичко през православната призма – и хитлеризма, и комунизма, и глобализма. Именно глобализмът е днешният фашизо-комунизъм. Глобализмът налага по един префинен начин същото мачкане и робство на хората.

Православната гледна точка трябва да е единственият ориентир на българите. Следва ли я човек – няма да сбърка. Това е моят съвет към хората. Нека имаме достойнство. Не бива да приемаме потъпкването на собствения си народ в измислените евроатлантически ценности. Няма такива, разберете го. Има само един Господ и неговите заповеди. Заложете на християнските ценности, за да сте щастливи.

– Вие спазвате ли християнските повели?
– Да, старая се. Постя, ходя на църква, на манастир. Старая се да живея по християнски. По време на предизборната кампания дори направихме една инициатива – помагахме на хора в нужда. Някои бяха жертва на циганска престъпност, други не можеха да си платят сметките, да си запишат децата на училище. Бях възложил на водачите си на листи да намерят мизерстващи хора. Направихме няколко дарения на църкви. Ще продължавам в същия дух и занапред.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *