Водещата на “Голата истина” Ели Гигова: Отдавна не се чувам с Петко Димитров! ИНТЕРВЮ

Ели Гигова
Ели Гигова

  Спортна коментаторка, журналистка, служителка в Европарламента, актриса, а вече и звезда на вечерно хумористично предаване – всичко това е Ели Гигова. Неотдавна красивата и чаровна дъщеря на оръжейния търговец Николай Гигов напусна работата си в Брюксел, за да се върне у нас и пак да изгрее на екран. Сегашната й роля е да партнира на Любо Нейков в шоуто „Голата истина“ – един от гвоздеите в програмата на Би Ти Ви през новия телевизионен сезон.

Веднага след премиерата се свързахме с Ели и я поканихме за интервю, в което да ни осведоми за новостите в живота си. Тя прие без колебание и за пореден път ни демонстрира своята откровеност.

– Ели, как се чувствате като водеща на „Голата истина“?
– Радвам се, че участвам в „Голата истина“ по Би Ти Ви. Целта на нашето предаване е зрителите да се забавляват и да си лягат с усмивка. Ако гледаме с чувство за хумор на проблемите, те се приемат по-леко.

– Много време ли ви ангажира „Голата истина“?
– Сега съм ангажирана малко повече, защото проектът е в началото си и имаме неща за доизясняване. По няколко часа на ден снимаме.

– Как се сработвате с Любо Нейков?
– За гениалността на Любо Нейков като актьор няма какво да говоря, всичко вече е казано.

Той обаче е страхотен и като партньор, и като човек, който подава ръка. Когато нещо не му харесва, идва и ти го казва. Но прави това с такъв тон, че да не те нарани, а да те мотивира да си по-добър.

Петко Димитров и Ели Гигова останаха в добри отношения и след края на връзката си
Петко Димитров и Ели Гигова останаха в добри отношения и след края на връзката си

– Как станахте водеща на „Голата истина“?
– Говорихме с Любо Нейков и Евтим Милошев от „Дрийм тийм“, обясниха ми за какво предаване става въпрос. Съгласих се да участвам, защото за мен е чест да съм част от техния екип. Пък и през пролетта влязох във „фамилията“ на Би Ти Ви, която ме прие много мило (смее се).

– Нямахте ли никакви колебания?
– Не, абсолютно никакви!

– Заради „Голата истина“ оставихте Европарламента…
– Да, така стана. В Европарламента изкарах година и половина. Това беше един от най-динамичните и ползотворни периоди в моя живот. Искам да благодаря за възможността да бъда там като част от екипа на госпожа Илияна Йотова. Тя е евродепутат, който в чужбина не олицетворява партийни интереси, а имиджа на страната. Това е рядко срещано днес.

– Илияна Йотова как прие новината, че напускате?
– Тя беше първият човек, с когото споделих за предложението на Евтим Милошев и Любо Нейков. Казах й още преди да съобщя на собствените си родители. Попитах я какво мисли, а тя отвърна, че е „за“, че идеята й харесва и разбира моята носталгия по телевизията. Ако не ме беше подкрепила, може би щях да имам друго настроение. Илияна беше категорична, че трябва да се върна и да бъда част от този проект.

– Родителите ви как реагираха?
– Бяха по-изненадани от Илияна Йотова. Те никога не ми казват „не“, аз все пак съм голям човек, но си бяха шокирани. Реакцията им беше такава най-вече заради факта, че се хвърлям в шоубизнеса. Попитаха ме дали съм сигурна, че това е нещото, което искам „Да“, отговорих им аз.

– Тоест вече приключихте с политиката…
– Не съм приключила. Политиката е важна, защото главните герои в нея определят нашето битие. Ако ти е безразлична, значи не се интересуваш от собствената си държава и от света, в който живееш. Смятам това за безотговорно.

Ели Гигова признава, че напоследък няма достатъчно свободно време, което да прекарва с родителите си
Ели Гигова признава, че напоследък няма достатъчно свободно време, което да прекарва с родителите си

– Бяхте и актриса. В коя сфера се чувствате най в свои води?
– В България е възприето клишето, че започнеш ли на едно поприще, трябва цял живот да си на него. В чужбина е много различно. Наскоро се запознах с един човек във франция, който е бил политик, съветник на бивш министър на културата, философ, а преди това сладкар, чието хоби е футболът. Бях слисана от начина, по който говореше за живота си, но всъщност няма нищо странно, че се е занимавал с толкова различни неща. Аз също съм се изявявала в няколко сфери, като те са ме обогатили, дали са ми ценен опит. В момента работя в забавно предаване, но в него става дума и за политика, и за спорт, и за култура. Ако не си имал допир до тези сфери, няма как да ги коментираш. А да бъда актриса е моя детска мечта.

– „Голата истина“ е лицензно предаване. Изгледахте ли внимателно оригинала, за да се подготвите?
– Предаването е по лиценз на италианското „Стриша ла нотиция“. Буквалният превод на оригиналното заглавие е „Съблечи новината“. Когато получих поканата да участвам, изгледах италианския вариант в Брюксел с моята колежка Рая. Тя ми превеждаше дума по дума, беше много смешно.

– Може ли да се каже, че „Голата истина“ и „Господари на ефира“ орат на една и съща нива?
– Не желая да коментирам други предавания. Поканили сте ме да говорим за „Голата истина“.

– Притеснявате ли се с Любо Нейков от конкурентни продукции?
– Не, изобщо. Ние си живеем в света на „Голата истина“ и се интересуваме само и единствено от нашето предаване.

– Има ли някой, когото е забранено да иронизирате в „Голата истина“?
– Не, нямаме никаква цензура. Ще се шегуваме с всекиго, който направи грешка или гаф. Майтапим се и с нас самите. В първото предаване упражнихме чувството за хумор върху мен как уж баща ми се обажда на Любо Нейков и му търси сметка защо не ме е взел в шоуто.

Ели Гигова
Ели Гигова

– Баща ви Николай Гигов как прие това?
– Той не знаеше и беше изненадан. Дори беше шокиран, но много се смя.

– Как са родителите ви?
– Благодаря, добре са. От известно време все по-рядко ги виждам.

– Почивахте ли тази година някъде?
– Не, беше ми много натоварено. След като свърши парламентарният сезон, имах проблем с коляното. Явно от тичането съм го навехнала и след това се беше изяла междукостната течност. Две седмици не съм ставала от леглото лекарите казаха, че кракът трябва да е в пълен покой.

– Тичате за здраве ли?
– От време на време, опитвам се да поддържам форма.

– Знае се, че много обичате Франция. При сегашните ви ангажименти ще ви остане ли време да пътувате до там?
– Засега не се очертава и това е нещо, което ме натъжава. Но няма значение, винаги ще обичам Франция, дори и да не я посещавам.

– Има ли мъж до вас в момента?
– Има, Любо Нейков. Всяка вечер съм с него преди лягане (смее се). Ако трябва да отговоря сериозно – няма мъж до мен.

– И все пак – трудни моменти в личен план?
– Всяка една раздяла е трудна и я изживявам. Много сантиментален човек съм. Добре, че е работата да ми помага при разделите, фокусирам се върху служебните ангажименти и преодолявам нещата. Сега, може би за щастие, не съм емоционално обвързана и съм концентрирана върху предаването.

– Поддържате ли контакт с вашия бивш приятел Петко? Какво мислите за връзката му с Яна?
– Не сме се чували от доста време. Но сме в добри отношения, никога не сме били скарани. Мога само да му пожелая успех в неговата нова връзка. Да се надяваме, че е намерил половинката си, защото го заслужава.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *