Астрологът Апостол Апостолов: Ванга не можеше да се подпише дори, какви пророчества е правила?! ИНТЕРВЮ

Известният астролог Апостол Апостолов смята, че референдумът за АЕЦ „Белене“ е безмислено начинание

  Апостол Апостолов е завършил немска филология в СУ „Климент Охридски“. Втората му специалност е английски език и литература. Печели и конкурс за редовна аспирантура по литературознание в „Хумболд университет“, Берлин. След като се завръща в България, Апостолов работи като редактор в БНР. Бил е личен преводач на Тодор Живков и Станко Тодоров. С тях пътува по цял свят и събира впечатления за живота и хората. Това му помага на по-късен етап да издаде няколко книги, радващи се на голям успех зад граница.

След промените през 1989 г. се захваща професионално с астрология. Твърди, че е изготвял хороскопи дори за Саддам Хюсеин и Фидел Кастро.

– Г-н Апостолов, вашият баща е изследвал феномена Ванга по нареждане на ЦК. Какво ви разказваше той за петричката врачка?
– Ванга бе изследвана от лекарска колегия под ръководството на проф. Иван Попиванов, който по онова време беше член на ЦК. В този колектив беше включен и баща ми, който беше виден специалист по оториноларингология. Той се познаваше много добре с проф. Попиванов, те бяха състуденти. Изводите, до които стигнаха тези водещи учени на България, бяха недвусмислени и ясни: Ванга е само една неграмотна, но пък хитра и ловка шарлатанка.

Ванга

– Има ли послания от Ванга, които все още да не са видели бял свят?
– Ванга беше неграмотна и не остави нищо. Какви послания, та тя не можеше да се подпише! Има и още нещо. Ванга никога нищо не е и предсказала. Звучи парадоксално, но е факт. Покажете ми поне едно документирано по някакъв начин предсказание. Няма такова! Работата е там, че тя беше усилено рекламирана от целия пропаганден апарат на БКП. Споменатият по-горе научен доклад беше потулен и на нея и се даде разрешение от най-високо място да извършва мошеническата си дейност.

– Доста сте краен…
– Ванга пълнеше касите на БКП. Как ли?! Много просто. По онова време не можеше току-така да отидеш при нея. Първо трябваше да заплатиш такса от 20 лв. в Окръжния комитет на БКП в Благоевград. Чужденците плащаха 20 долара. Чак тогава комунистическите функционери ти издаваха нещо като открит лист. След това трябваше да се заплатят още 20 лева и на самата Ванга. Тя натрупа огромно състояние от хилядите балами, които я посещаваха. Точно толкова пари прибраха и червените мошеници.

Има и още нещо около митологизацията й. Ние нямаме истинска интелигенция. Нашата интелигенция се състоеше, състои се и сега, от полуинтелигенти с московско-ориенталски манталитет. Типичен пример за това е Людмила Живкова и нейното обкръжение. очно тези хорица около Людмила и самата тя са истински полуинтелигенти.

За Ванга не беше трудно да изпързаля тези баламурници и те започнаха също така да я рекламират по света и у нас. Създаде се истински мит, който всъщност е гигантски сапунен мехур.

– Как се справяхте като преводач на Тодор Живков? Той вярваше ли в хорскопите и защо по времето на соца не се говореше за посланията на звездите?
– Истината е, че аз само замествах от време на време щатните преводачи на Министерския съвет. Когато бяха болни, и зад граница. Не мога да се оплача от нищо. Само добро съм видял и от Станко Тодоров, и от Тодор Живков. Отнасяха се добре с мен. Забелязах по-късно, че всички диктатори, с които се срещнах -и Кадафи, и Саддам, бяха много грижовни към преводачите си. Спомних си латинската поговорка, която бях чул в университета: „Traditore, tradutore“. Тоест, „Преводач-предател“. Това май обяснява тяхното добро отношение към преводачите.

Тъмни облаци са надвиснали над Сергей Станишев и партията му, предрича астрологът

Станко Тодоров нямаше като че ли чувство за хумор, но Живков имаше. И това в началото много ме изненада. Не очаквах от него да е шегаджия. Той разказваше дори на чуждестранните си гости вицове, а преводът на някои от тях ме караше да се изчервявам.

По онова време да се говори за астрология беше направо опасно. Имаше дори един астролог, когото изселиха за 4 години в Силистренско и никой не го видя повече…

– Каква ще бъде 2013 г. за България?
– През тази година две доста страшни констелации ще определят интелектуалния, моралния и икономическия живот на света. Първата констелация е тази: планетата Плутон се намира в знака на Козирога. За Плутон не знаем много, но знаем, че е планета разрушител. А пък самият зодиакален знак Козирог се управлява от планетата на злото – Сатурн. Когато тези две планети се съберат по някакъв начин, те винаги предизвикват насилствени обрати, бурни промени, опасни сблъсъци, прелом. Това влияние ще представлява заплаха за всичко и всички през тази и през следващата година. Може да се очаква всичко – от нови природни катаклизми до големи социално-политически промени, които в никакъв случай няма да протекат плавно.

Апостол Апостолов

Влиянието на Плутон и Сатурн се чувства всъщност отдавна – всички видяхме какво става в арабския свят. През тази година нещата видимо ще започнат да се променят – САЩ ще губят своята водеща сила и ще бъдат измествани от Китай, Индия и Русия.

– Правили сте хороскопи на почти всички известни политици. Ще ми се да ви попитам за някои от тях. Примерно за Сергей Станишев, който дори проклехте наскоро с „ръцете да му изсъхнат“ в страницата си във Фейсбук. Защо го направихте? Какво вещаят звездите за него и партията му, която преди време нарекохте „спортнотуристически съюз, с измиращи членове“?
– Това проклятие е отправено към всички български политици, които лекомислено пилеят народната пара за безсмислени начинания. А първият български референдум е едно точно такова безсмислено начинание. По всичко личи, че референдумът ще бъде невалиден и това безумие на левичарите ще излезе доста скъпо на всинца ни. Станишев, и това му го казах преди години публично във „Всяка неделя“, и то много преди да вземе властта, е предназначен за големи, значими неща. Той е орисан да постигне успехи. Всички видяха, че моите предсказания се сбъднаха – Станишев изкачи невероятни за българската политика висини. Не бива човек като него да се занимава с такива идиотщини, с такива обречени каузи, защото по този начин той се дисквалифицира сам. Неговата песен още не е изпята и той не бива да настройва данъкоплатците срещу себе си с разхищения на народна пара.

За Станишев и партията му бъдещето не е розово. Левичарите все така ще ни сервират тяхната постна чорбица. Те и в бъдеще ще ни досаждат с характерната й за тях душна и сива посредственост, ще ни заливат със скука, безидейност, безпътица и скандалджийски истерии…

– Симеон Сакскобургготски беше ваш клиент. Какво разкрива неговият хороскоп?
– Хороскопът на Симеон фон Мюнхаузен разкрива, че той е един роден престъпник.

Имахме шанса да се убедим в това… Скоро не ме е търсил, пък и да ме беше търсил, аз нямаше да го приема, защото от хайдук хаир никой не е видял.

– Какво казват небесните тела за политическите амбиции на Кунева?
– Не познавам Кунева, тя не ме е търсила, но това не ми пречи да се смея отстрани на нейните несръчни опити да подведе част от по-наивните българи. Виждам, че тя няма и да помирише парламента.

– Написахте книгата „Тайната на магията“, вие самият вярвате ли в нея?
– Винаги съм твърдял, че магии има само в главите на хората, които не искат или не умеят да мислят. Вече четвърт век се занимавам с езотерика, мистика, окултизъм, парапсихология, но досега не съм се сблъсквал с никакви магии. Забелязал съм, че в магии вярват само примитивните, необразованите хора. Образованите и културни западноевропейци само се смеят на тези тъпи суеверия.

– Бихте ли споделили някоя – примерно за щастие, любов или пари с нашите читатели?
– Да зарежем магиите и всичките врели-некипели. Ето ви нещо реално: „Пари се печелят само с мислене“. Това е първото „магическо заклинание“ и то е за пари. Второ: „Уважавай, за да те уважават“. Това пък е формулата на любовта.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Астрологът Апостол Апостолов: Ванга не можеше да се подпише дори, какви пророчества е правила?! ИНТЕРВЮ"

 1. гошо   26.01.2013 at 11:48

  Да започнем с лъжите: Открития лист се издаваше в МВР и беше безплатен, а не в БКП, както твърди поредния тъй наречен спец. Търсач на евтини номера. Баба Ванга е това което беше, но да коментираш една сляпа жена като и се подиграваш че е неграмотна и дори не може да се подпише е меко казано простащина. Изобщо кой си ти господине, защото не съм те чувал, докато Баба Ванга не съм срещал, но съм чувал за нея и изпитвам дълбоко уважение. Изобщо, защо ли ти влизам в просташкия коментар. Просто се скрий.

  Отговор
 2. Кошмар   04.08.2013 at 22:54

  Този човек Апостол Апостолов според мен е патологичен лъжец,също така и мрази българите и всичко българско.Той никога няма да се отклони от линията си на поведение.Такива като него ще останат в историята само като национални предатели и пример за другите какви не трябва да бъдем.
  Малка догадка-вероятно е обвързан с някое тайно общество,може би масонство или нещо подобно.Триъгълникът с окото е добре познат илюминатски символ.
  Апостоле – издишаш отвсякъде.Познанството ти и работата ти с антибългарите Тодор Замфиркьоф-Живков и други видни изроди говори против теб.
  Защо не коментираш пророчествата,като това за потъването на Курск и събитията в Сирия?И двете се случиха.А има и други пророчества.
  Защо не коментираш Слава Севрюкова-с тази българска пророчица има взети интервюта и видео записи.
  Занимаваш се с астрология,но в интернет е пълно с информация за астрологията и без да имаш пророчески дарби можеш да черпиш информация от всякъде.Което съм сигурен,че правиш.
  Мразиш пророците и хората с такива и подобни дарби,защото тяхното знание не идва от човешкият свят и такива личности забиват хора като теб в земята.Напомнят ти какво не си и какво никога няма да станеш.Малко ти остана да си пишеш книгите.

  Отговор
 3. bitly.com   30.08.2021 at 11:55

  Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?

  you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful,
  as well as the content!

  Отговор
 4. asmr off   02.09.2021 at 13:10

  Hello, for all time i used to check webpage posts here early
  in the dawn, since i enjoy to find out more and more.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *