Андрей Арнаудов: Мечтая да имам дете! ИНТЕРВЮ

Андрей Арнаудов

  Продуцентскиятдует Иван и Андрей си направи изненадващ подарък за Коледа и смени Нова телевизия с най-бързо развиващата се електронна медия – TV7. В навечерието на празниците стана ясно, че двамата местят всичките си предавания на „Междинна станция“ в канала, ръководен от Николай Бареков. Защо направиха тази рокада и какви са плановете им за развитие на екрана, попитахме лично продуцентския дует. На въпросите ни в навечерието на Нова година отговори Андрей от името и на Иван, който за празниците си е взел почивка и се радва на семеен уют.

Поздравявам ви за трансфера в TV7, в която и, се развивате зананапред. Това коледен подаpък ли е за вас и екипът ви и какво очаквате да се промени с предаванията зи?
– В работата подаръци няма и не би трябвало да има, защото всеки успех би трябвало да е плод на съзнателни и последователни усилия. Преминаването на голяма част от предаванията и екипа ни в TV7 е само логична стъпка в нашето развитие. Очакваме да ни бъдат предоставени условия спокойно, съвестно и амбициозно да си вършим работата.

Андрей на дискотека с приятеля си Иван и любимата му Ирина Сарачинова

– Кога е стартът ви в TV7 и какво ще предложите на зрителите? Имате няколко предавания в различни дни, кога ще са и кой ще ги води?
– Подробности около старта на част от проектите ни в TV7 ще научите през януари. Имайте търпение, все пак са празници, предстоят ни наистина вълнуващи телевизионни събития.

– Не ви ли притеснява, че сте продуцентите, които най-рязко правят промени, сменят телевизии и водещи?
– През последните години се случи така, че наистина ние правихме първи големите крачки на телевизионния пазар и това беше в полза на всички. Истината е, че нашите стъпки повличаха много други промени след себе си и това донесе сериозни облаги на наши конкуренти, които трябва да са ни благодарни! Впрочем други напуснаха с много повече шум и скандали, но всеки решава сам как да постъпи. Искам читателите да знаят, че телевизионните продуценти носят отговорност освен за самите себе си и за още много свои служители и бремето, което носим за хляба на много хора, в това отношение е много сериозно. Трябва да е ясно, че ние не разполагаме със свободата на телевизионния водещ или на художника да отговаряме само за самите себе си.

– Само преди 3 месеца казахте, че 12 години на екран са ви достатъчни и дори се чувствате изчерпани като лица и затова се заемате само с продуци-рането на предаванията на „Междинна станция“. Сега държите ли на тази си позиция, или зрителите пак ще се забавляват с шегите ви в някакъв формат?
– Никога не сме казвали, че се чувстваме изчерпани, казахме, че през 2012 г. сме искали да починем, да не сме на екран, да се огледаме къде сме, какво в себе си трябва да променим. Всъщност ние не водим никакви предавания от началото на декември миналата година. Идеята ни беше да се върнем на екран през септември 2013-а, но в името на големите ни общи проекти c TV7 ще го направим още през март следващата година.

– Бяхте много щастливи, че ще работите с Кеворк Кеворкян, и го нарекохте школа за млади продуценти. Толкова ли бързо ви преподаде уроците си, че вече сте готови за нов старт?
– Наистина сме много щастливи от работата си с г-н Кеворкян той е най-голямата школа в нашия занаят в България, но въпросът не е уместно зададен, защото ние продължаваме общата си работа във „Всяка неделя“. Урокът продължава! (Смее се — б.а.)

– Какво ще се случи с работните ви отношения с него и Любен Дилов? Вие много се радвахте на старта на работата си с тях…
– „Междинна станция“ остава копродуцент на „Всяка неделя“. Сигурен съм, че ще продължим да работим заедно и с Любен Дилов по един или друг начин.

– Сега ще разчитате ли на нови лица?
– Да, ще разчитаме, както на познатите лица и сегменти, така и на някои нови. Те са в процес на обсъждане.

– Поздравявам ви, че винаги сте били пределно откровени с публиката дори за личния си живот. Това е най-честната позиция, тъй като все пак и вие не сте продуценти на предавания за изобразително изкуство, и хората го оценяват, затова и толкова лесно ви прощават някои прегрешения през годините, които са човешки и всички ги правят. Още ли смятате, че това работи във ваш плюс, или с оттеглянето от екрана сте по-затворени?
– По отношение на личния живот Иван винаги е бил по-словоохотлив от мен. Аз смятам, че това е забранена територия и когато за известно време измених на това си разбиране, впоследствие много съжалявах. След като веднъж се опарих, не смятам да го повторя. Това може би е тъжна новина за вас! Не очаквайте да има сензация в това интервю. (Смее се – б.а.)

– Чак тъжна едва ли, но не е в интерес на читателите ни, а ние работим за тях на първо място. Мая Савова и Жени Калканджиева смениха ваши близки хора на екрана – бившите ви съпруги Вихра и Даниела. Можете ли честно да дадете оценка кога предаването ви харесваше повече и имаше по-висок рейтинг?
– „Съпругите“ като част от „Станция Нова“ винаги са се радвали на изключително високи резултати независимо кои са били техни водещи и съм убеден, че така ще бъде и занапред. Не забравяйте, че най-важното за едно предаване е екипът, който стои зад него.

С Иван Христов и Николай Бареков

– Вместо Вихра и Даниела сега друг човек от екипа ви е много близък и е в центъра на общественото внимание – половинката на Иван Ирина Сарачинова. Това как се отрази на предаването й и въобще на отношенията в екипа ви?
– Първо пояснявам, че фамилията й е Тенчева. Иначе Ирина е част от екипа ни много преди да има връзка с Иван. И преди, и след това сме се разбирали и сме работили идеално.

– До вас е имало различни жени, но двамата си оставате като някакво неразделимо ядро. Позволявате ли им да се намесват в ръководенето на бизнеса и в отношенията между вас двамата?
– Съветваме се с много хора в работата си, но финалните решения вземаме само двамата. Много по-важни за решенията ни обаче са шефовете на отдели във фирмата ни, отколкото нашите половинки.

– Много тв водещи си признават, че работата пред камера е като наркотик. Как ви действа на вас откъсването от екрана?
– Ние сме пред камерите от деца, това ни различава от всичките ни колеги водещи. И да е имало звездна болест или нещо подобно, то отдавна е „излекувано“. Работим с еднакво удоволствие зад и пред камера, може би даже зад кадър е по-приятно.

– Какво ви открадна телевизията? Има ли тя вина за бурния личен живот и на двама ви – това, че живеете динамично, развивате се и се променяте постоянно и за партньорите ви е трудно да ви следват със същата скорост?
– Има много хора, които имат по-бурен личен живот, просто за тях не пише по вестниците. Ние сме си малко луди и не знам дали работата ни има вина за това. Може би щяхме да минем през същите етапи и ако работехме нещо друго. Има известна истина обаче, че сцената, екранът, те карат да търсиш същия адреналин и в личния живот. Важното е да си учиш уроците и да се развиваш.

– Андрей, постоянно създавате нови рожби на екрана, а не ви ли се иска вече да имате дете?
– Това е личен въпрос, но да, иска ми се! (Смее се.)

– Гореща тема в момента е актуалната ви интимна половинка. Събрахте ли се с Надя Иванова (б.р. – Надя от „Елит“)?
– Това вече е твърде личен въпрос! (Размахва пръст – б.а.)

– Какви коледни подаръци си разменихте с близките си освен усмивки, любов и щастие? С кого си честитихте Рождество Христово?
– Аз лично винаги съм се притеснявал както да избирам, така и да получавам подаръци, не знам защо. Прекарах чудесно с най-близките и както винаги се смях много.

– Обикновените хора често си представят, че известните и заможни личности живеят като в някаква приказка с палати, яхнали джипове… Каква е вашата реалност?
– Благодарен съм за всичко, което имам, знам цената, която съм платил и плащам, но в никакъв случай не смятам, че живея като в приказка, имам нормални ежедневни тревоги и проблеми и се старая да минавам през тях по най-добрия начин.

– В навечерието сме на Новата година и след като краят на света не настъпи, спокойно може да си пожелаете нещо за 2013 г. Какво е то?
– Надявам се, че 2013 г. ще бъде връх в досегашния ни професионален път, а иначе си пожелавам най-баналните и ценни неща – здраве, любов и късмет! Пожелавам същото и на всички ваши читатели!

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Андрей Арнаудов: Мечтая да имам дете! ИНТЕРВЮ"

  1. SS   28.12.2012 at 23:18

    Пияндурник.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *