Албена Михова: С Тома работим за бебе! ИНТЕРВЮ

Албена Михова

  Срещаме се с Албена Михова малко преди последния концерт на „Като две капки вода“. Уморена и отпаднала от безброй репетиции, актрисата предупреждава, че ще говори малко, за да пази гласа си. Въпреки това успя да отговори изчерпателно на всички въпроси, които й зададохме – за шоуто, за конкуренцията и войната зад кулисите, за младото си гадже Тома, с което са заедно вече 3 години. Албена ни зарази със своя вечен позитивизъм и непринуденост. За нея няма неудобни теми и разисква дори най-неловките слухове за личния си живот.

– Албена, кое ви беше най-трудно по време на шоуто?
– На мен ми бе най-трудно да се справя с кратките срокове. Аз не съм от тези актьори, които постоянно стоят без работа – дори напротив. Имам работа в театъра, в дублажа и графикът ми е пълен. Нямах време да се подготвя за всеки лайф, но дадох всичко от сърце. 

Албена Михова и Тома

– Започнахте доста силно в началото, но някак загубихте по точки. На какво се дължи това?
– Наистина в началото започнах по-добре, но след това малко се успокоих. Вече ми беше все едно. Аз съм доволна от себе си.

Особено от пеенето си на английски. Аз много трудно уча текст на английски. За 3 дни за мен звучеше невъзможно да запомня всичко. За щастие не го карах на „либидиби даутю“, но и това щеше да стане, ако имаше още концерти. Точно сега съм страшно натоварена. Нямам претенции, че зная английски, а и съм актриса, така че замазвам всички гафове.

– От години сте в образа на имитатор – в „Пълна лудница“, а сега и в „Като две капки вода“. Има ли някой, който ви се е разсърдил?
– Имаше малко напрежение в Камелия Тодорова. Усетих, че нещо не й допадна имитацията ми. Гледаше ме малко скептично, а не се радваше, че се опитвам да я изиграя на сцената. Не бива да е така. Звездите трябва да се радват, че някой иска да изпълнява техните песни. Те са титулярите и никой не може да ги замести. Трябва да се радват, че някой се е поинтересувал и е поровил, за да изпълни тяхно парче и така отново да припомни колко са хубави песните им. Аз бих се радвала, ако някой иска да ме имитира.

Със сина си Мартин

– Кога успявате да излезете от образа на актриса и да станете Албена – майка и любима?
– Трудно се случва. Трябва ми период на почивка от актьорската дейност. Тогава ставам себе си.

Много трудно се излиза от едното, за да се влезе в другото. Дори у дома не успявам да си почина качествено. Винаги имам какво да правя. Напоследък дори не се задържам вкъщи.

– Липсва ли ви това спокойствие?
– Да, но да съм сред природата. Трябва ми поне месец почивка. След края на шоуто започвам нова пиеса в Шумен. Имам да уча много текст. Почивката ми е за след 15 юли и изобщо не я планирам от сега. Ще излезе като оплакване, затова ще кажа, че много обичам да се занимавам с театър.

Дори бързах да изляза от шоуто, за да отида в театъра и да се успокоя с роля. Там намирам утеха. В „Като две капки вода“ всеки път го има напрежението, защото дотогава не си представял образа си пред публика. Ако не се забавляваш обаче, си загубен.

След природата

– В последните кръгове Милица и Рафи ви изместиха по точки …
– Нямах шансове за победа. И на двамата им пожелавам успех, макар че за мен те не са равнопоставени с останалите участници. Това го казвам най-открито. Рафи е певец, не актьор. Не може да се сравнява с актьор, който имитира певец. Милица също е певица, но тя е и професионална актриса. Не сме на едно ниво в имитацията просто.

– Има ли напрежение между участниците?
– Това са глупости. Всеки от нас преживява напрежение, преди да излезе на сцената, но сам със себе си, а не с другите. Притесняваме се от представянето си, да няма гафове. Например, когато бях в образа на Дейвид Ковърдейл, музиката тръгна по-късно. Сепнах се и нещата не се получиха както исках. Тогава ми стана обидно, защото това парче много го харесвам и го бях направила страхотно на репетициите. Можех да върна музиката, да поискам да изчистим гафа, но не го направих. Не исках да бавя шоуто и всички да си помислят, че съм някаква примадона. Ядосах се, че трудът ми отиде в канала – 5 дни не съм обръщала внимание на семейството си, не съм спала, а накрая нищо. Но това те учи.

– А какви са отношенията ви с Мария? Говори се, че сте скарани, защото тя води „Господарите“, а на вас не ви е предлагана подобна роля.
– Няма такова нещо. Не всеки актьор става за водещ. Аз може и да ставам, но гласът ми не е подходящ за такова нещо. Да водиш шоу, не е лесна работа. Всичко е такъв труд, такова напрежение и нерви.

– Тома слага ли ви оценки на изпълненията?
– Ааа, ще ми пише оценки! Въобще не се виждаме, едва се чуваме. Преди дни той пусна ново парче и беше много щастлив от този факт. Непрекъснато работи. И двамата сме много заети. Дори не се знаем къде сме постоянно – непрекъснато има участия, свири, репетира. Ние, творческите личности, сме така – за нас къща няма.

– Синът ви Мартин свикна ли с това?
– Отдавна. Той си гледа учението, спорта.

– Как семейството на Тома ви прие като негова приятелка?
– Мисля, че ме приеха добре. Трите години заедно доказаха, че връзката ни не е мимолетна. И ние като всяка двойка си имаме трудни моменти. Той се опитва да е по-суров, докато на мен бързо ми минава. Може би там ми е грешката – бързо прощавам.

– Как се забавлявате, когато сте тримата?
– Играем тенис, монополи. Обичаме да пътуваме тримата – ходим по манастири, сред природата. Понякога оставям мъжете сами и аз си отдъхвам от тях. Много са смешни – събират ми букети с цветя, хващат ми пеперуди.

Аз колекционирам насекоми а те ми ги хващат с кепчето. Явно ми липсва онова време, в което правихме хербарии. После си подреждам „съкровищата“ вкъщи.

– Имате ли планове за второ дете? Бяхте казали, че не намирате време за това.
– Защо да нямам друго дете? Ако мога, ще родя, ако остане време, ако стане (смее се). С Тома в момента сме в такъв ритам, че е абсурд нещо да се получи.

– Да ви върна към един момент от първата ви бременност, когато бяхте в „Шоуто на Слави“. Кой ви помогна в този труден период?
– Имам много приятели, които в момента не са около мен ежедневно. Повечето са актьори, режисьори. Те бяха около мен, когато раждах, когато имах нужда от помощ с детето, в момента, в който Слави се освободи от моите услуги.

– Казвате го сякаш Слави се е освободил от бреме, когато ви е изгонил от шоуто…
– Сигурно за него съм била такава – бреме, нямам представа. Имах до себе си приятели, които ме последваха и също напуснаха тази фирма. Просто видяха, че там не е за чисти хора. Аз не бях силна, докато бях в шоуто.

Непрекъснато плачех. Когато пък забременях, вече окончателно реших, че не ми е там мястото. Казах си: „Ще си побъркам детето там“. Поумнях. Спомням си, че бях чела в някакъв вестник, че той беше заклеймил актрисите, които раждат. За него те вече не били никакви актриси. Дали го е казал, нямам представа – звучи ми твърде глупаво, факт е обаче, че се освободиха от мен, когато станах майка.

– Кой беше човекът, който първи ви подаде ръка след периода при Слави?
– Руслан Мъйнов много ми помогна, режисьорът Християн Ночев. На братовчед ми Теодор Елмазов – актьор в Народния театър, съм разчитала много пъти. Помагали са ми с всичко – с пари, гледали са Марти. Все мъже са били около мен и са ми оказвали подкрепа. Все мъже, с които не съм имала връзка, а са ми били просто приятели. Те и сега винаги ще се отзоват, ако им се обадя. Особено Руслан, с когото се виждаме рядко, но се чувстваме така, сякаш никога не сме прекъсвали връзката си.

– Къде се сближихте толкова много с Руслан?
– Покрай Слави. Дори живяхме известно време в една квартира. Беше много весело. Така се роди приятелството ни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *