Албена Михова: Слави ме уволни като забременях! ИНТЕРВЮ

Албена Михова

  Мъже комици много, но жените, които са способни да ни разсмеят, са кът. Албена Михова е една от тях. Тя ни забавлява още от 90-те години на миналия век, когато се подвизаваше в „Хъшовете“ на Слави Трифонов.

От онзи период Албена и до днес пази хубави спомени, но в душата й е заседнала и обида. Болно й е, задето някогашният й учиндолски началник се държал зле с нея и я уволнил само защото си позволила да изпълни женския си дълг – да забременее и да даде живот на наследник.

Трифонов не искал раждала актриса в шоуто си и намерил начин да се освободи от Албена. Оставил я без заплата, при положение че била самотна майка на пеленаче. Каква жестокост!

Слави Трифонов

Слава богу, днес Михова вече е случила на продуцент. Джуди Халваджиян й е осигурил престижна и забавна работа в комедийното предаване „Пълна лудница“ и в рубриката „Бай Брадър“ на „Господарите“.

Срещнахме се с Албена и я разпитахме подробно за успехите и перипетиите в професията й, но й зададохме въпроси и за личния й живот. А откровеността, с която тя ни отговори, ни трогна и очарова.

– Г-жо Михова, с какво сте ангажирана в момента?
– Ангажирана съм в театъра, в „Бай Брадър“ и „Пълна лудница“. Много съм щастлива, че сезонът и за двете рубрики тръгна така добре в Нова телевизия. Почти всяка вечер имам и спектакъл. Да не забравяме и задачите ми вкъщи. Снимам се и за календар за 2013 г. – аз съм лицето на месец юни. Той се прави в помощ на деца, болни от синдрома на Даун.

Албена Михова със сина си

– В „Пълна лудница“ и „Бай Брадър“ сте изключително забавна. Случва ли ви се да импровизирате, или всичко е по сценарий? :
– Понякога, като забравя текста и не погледна в аутокюто, започвам дай си измислям. Става многов смешно. Нямаме репетиции, директно снимаме. Всеки си държи образа в ръцете.

– От колко време работите с „Господарите“?
– От много години съм в „Бай Брадър“. В „Пълна лудница“ съм от по-скоро. Когато ме поканиха за рубриката в „Господарите“, нямах работа и бях с бебе на ръце. Съгласих се с радос да участвам. След това съм имала други предложения, но ги отказвах. Ако ги бях приела, щеше да е вид предателство. Никога не съм била предател и не съжалявам. Може би само Слави Трифонов го заслужаваше, но този период е вече минало за мен.

– Коя е първата ви актьорска изява?
– Дете на актьори съм и съм израснала в театър. След това бях и реквизитор. Като видяха, че съм артистична, започнаха да ми дават някакви роли. Родителите ми не искаха да ставам актриса и много се борих с тях. Тяхното желание беше да съм лекарка, което е абсурдно, защото не мога да гледам кръв, припадам. Станах детска учителка в началото, но в един момент реших, че трябва да кандидатствам във ВИТИЗ.

– Занимавали сте се и с музика…
– Така си беше, родът ми е музикален. Братовчед ми свири на китара и барабани. Като малка ходих с неговия състав да пея.

– Някога съжалявали ли сте, че станахте актриса?
– Не, никога. Тази моя шантавост трябва да се влага някъде. Ако бях останала учителка, с емоциите ми щяха да ме вземат за лудата даскалица. Разбирам се с децата, все пак завърших и профил „Кукли“ във ВИТИЗ, но да бъда педагог, не ми беше достатъчно. В актьорската професия си влагам контролирано лудостта.

– Кое в актьорската професия ви е най-трудно?
– Когато ми дадат нещо сериозно, се запирам. Поверяват ми предимно смешни роли, но пък това е грешно. Сега правя един много хубав монолог в постановката „Суматоха“ на Мариус Куркински. Като изляза на сцената, всички започват да се смеят. Но като се заслушат в това, което казвам, и млъкват. Ролята и думите ми ги хващат за гърлото. В такъв момент се радвам, че съм успяла да покажа, че умея не само да разсмивам.

– Навремето нашумяхте с участието си в „Хъшове“. Как започнахте работа при Слави?
– Когато бях трета година във ВИТИЗ, направиха конкурс и се явих последна. Дори ме блъснаха от нашия курс момчетата, за да вляза. Слави Трифонов тогава ме хареса и ме взе в „Хъшове“. 6 години изкарах в този екип – от тях 2 в „Шоуто на Слави“.

– Лесно ли се сработихте със Слави?
– Даваше ни работа, но се държеше студено и надменно, почти не ни поздравяваше. Чувствахме, че ние сме простосмъртните, а той:..

Конфликти не сме имали. Преди всеки ефир се репетираше и Слави винаги те сразяваше с два лафа като например: „Айде по-бързо!“. Аз като жена бях по-чувствителна и по-трудно преживявах това. Случвало се е понякога дори да се разплаквам. Гледам сега, че се веселят доста в шоуто на Слави.

– Нима следите „Шоуто на Слави“?
– Не, и не искам да го гледам. Чувствам се обидена, честно казано.

– Защо се разделихте със Слави?
– Всичко си има край. Не може вечно да съм в „Шоуто на Слави„. Повечето, които бяхме там, вече не сме. Не можаха да намерят актриса, която да ме замести в предаването, и се радвам. Това означава, че не сме много.

– И все пак каква е конкретната причина да се разделите със Слави?
– В последната година при Слави не се пишеха вече скечове за мен, а в едно интервю той беше казал, че за него една актриса роди ли, не става. Това ме обиди. Аз не мога да не родя – жена съм все пак и това е мое призвание. Защо да не забременявам и да не раждам? Да си махна детето заради Слави ли? Синът ми беше на 5 месеца, когато ме освободиха от шоуто. След това ме върнаха, защото не можаха да намерят актриса. Върнах се, защото бях самотна майка и ми трябваха средства за отглеждането на детето. Взимах много малко пари, но и това беше нещо за човек в моето положение. Изкарах още известно време в шоуто, а след това сценаристите започнаха да не пишат за мен. И си тръгнах окончателно. Исках да се развивам и да работя.

– Ако се видите със Слави Трифонов, ще се поздравите ли?
– Видяхме се и той ме подмина, без да ме поздрави. Аз му махнах, но той се направи, че не ме познава. Смешно е държанието му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *