Изтеглих картата за смъртта на България, заяви актрисата – гледачка Людмила Захариева! ИНТЕРВЮ

Людмила Захариева заменя театъра с магията на картите
Людмила Захариева заменя театъра с магията на картите

  Навръх 9 септември, точно в 9 сутринта, душата на Людмила Захариева отлетя в света на ангелите. Чумата на века – ракът, не пропусна да протегне пипалата си и при нея. А беше толкова жизнена…

Буквално 2 дни преди да влезе в болница, Людмила събра сили, за да се види с репортер. Тогава се оплака, че е болна – било нещо като настинка, която щяла бързо да отмине.

„Кабинетът ми е пълен с ангели, феи и други мистични същества. Аз не ги колекционирам. Спасявам ги от магазините. Нося ги вкъщи от различни краища на света. Грижа се за тях, обичам ги. Те ме пазят от злото. Последното същество, което си спасих, е един много грозен клоун със зелена коса. Добре, че го купих, иначе щеше да събира прах в малко магазинче във Виена. Пазят си ме тези ангелчета мои“, сподели тогава знаменитата актриса.

Приживе Захариева се занимава с гадаене на карти „Таро“ и астрология. Завършила е ВИТИЗ през 1967 г. и дълго време играе в Сатиричния театър. Заради конфликт с директора на Сатирата, след промените изоставя актьорския занаят и се преориентира към езотеричните науки.

Завършила е дистанционно Държавния университет по астрология в Москва и клинична психология в Сорбоната, Париж. По-долу ще прочетете последното интервю на Людмила, взето буквално дни преди кончината й.

– Г-жо Захариева, минавате за една от най-добрите ясновидки в страната, освен това правите изключително точни хороскопи и гледате на карти. Бихте ли хвърлили един поглед върху бъдещето на България, какво казват картите „Таро“ за него?
– Това е конкретен въпрос, на който картите могат да отговорят. Секунда… (Люси започва да вади карти от тестето и да ги подрежда по особен начин. Оглежда ги внимателно в продължение на няколко минути – б.а.). Трябва да ви кажа, че аз съм светъл гледач и не обичам да правя черни прогнози. В началото на годината мятах картите и се падна картата на смъртта за България. Тогава правихме сеанс с една моя колежка – Цветанка. Та, тогава и сега, тестето показва едно и също – ноември – декември ще има ново правителство. Ето я – Кулата, тя показва, че трябва за има промяна смятам, че това ще бъде промяна в модела на управление. Излиза и Звездата – тя дава добра надежда. Излиза ми и картата – Мага, което е гаранция, че ще заработим в правилната посока. Сегашното правителство, колкото и да се пъне, няма да успее да покаже на хората, че може да се справи със ситуацията. Народът не е глупав. Той усеща с пулса си, че става нещо не съвсем хубаво. И затова е по улицата, затова няма становище и програми. Но вярвайте ми, ще се намерят подходящите хора, които да оглавят новото правителство. Картата на надеждата, която ми излиза, показва, че има изход.

Карти Таро
Карти Таро

– От колко време се занимавате с картите „Таро“?
– Завърших „Астрология“ в Москва, но Тарото ми е много близко до сърцето. Вече 25 години от живота си съм посветила на картите. Те са като наука. Всеки ден трябва да ги зареждам с нова информация и познания. При гледането разчитам и на интуицията си. Тя ми подсказва, какво и как да кажа…

– Говори се, че бившият премиер Андрей Луканов е бил сред вашите ВИП клиенти, така ли е?
– Не бих казала, той беше приятел на съпруга ми. Но аз наистина съм му гледала. Имаше едно представление в Сатиричния театър, в което двете със Стоянка Мутафова играехме циганки. Имаше и трета ромка – една наша колежка. Стоянка беше за атракцията и танца. С другата колежка бяхме нахакани гледачки. За целта ни бе необходимо бързо да навлезем в образите и да прочетем малко за хиромантията, за това какво значат линиите на ръцете. Задачата ни бе по време на антракта да забавляваме публиката. И неочаквано срещам Луканов със съпругата му. Понеже сме приятелски семейства, взех ръката му и почнах да му пророкувам по наученото от книгите. Видях, че линията на живота му прекъсва внезапно – сигурен знак, че няма да напусне този свят, боледувайки. Предупредих го да внимава, защото виждам опасност, която ще го връхлети внезапно и която ще бъде фатална.

Изгледа ме много странно, не каза нищо. Но физиономията му се промени. Това беше доста години преди да го застрелят. Тогава носехме и сини сливи, които раздавахме на гражданите за потенция. На него слива не дадох, защото видях, че просто се вкамени. Като цяло присъстващите се забавляваха. Разхождахме се по сутиени в залата и врачувахме. Мъжете искрено се радваха на сливите. Слагаха ни пари в пазвите, беше забавно. Имаше и бутилки с алкохол, с тях черпехме балерините. Представлението беше много хубаво направено.

Главната роля с е изпълняваше от Георги Калоянчев. Получи се невероятно кабаре-шоу.

– Значи убийството при Луканов е било неизбежно?
– Да, такова беше, нямаше как да му се размине. Хиромантията като цяло е сложна наука.

При нея дори се мерят сантиметри и милиметри, за да се види на каква възраст ще те сполети определено събитие. Всяка чертичка има значение.

Андрей Луканов имал твърде къса линия на живота
Андрей Луканов имал твърде къса линия на живота

– През 90-те години на миналия век не ви ли „полазиха“ мутрите?
– Аз винаги съм се пазела от тях, но се наложи да работя за тях. Един директор извади брадва и съсипа Сатиричния театър. Той се казва Пламен Марков. Съсипа един цял оркестър, в който работеха колоси като диригента Митко Вълчев. Оркестърът бе от създаването на Сатирата до идването на Марков. Уволни няколко актьора, сред които бях и аз. Не съжалявам за станалото, явно така е трябвало. Но ще уточня, че аз съм била отличничка във ВИТИЗ, винаги съм играла централни роли и никога не съм носела подносчета, за да се харесам на някого. Марков при уволнението ми каза: „Не те познавам, но не си ми симпатична и затова те уволнявам“. Отговорих му: „Моето момче, ще напусна театъра, когато аз сама реша“. Така и стана. Макар че се съдихме и аз го осъдих, въпреки че беше наел много добър адвокат. Съдът отсъди строго и справедливо – да ме възстановят на работа. Аз имам добро име сред колегите си. Учила съм заедно с Методи Андонов, Йосиф Сърчаджиев, Стефан Данаилов и други. Сърчаджиев казваше: „Талантът е като шило в торба“. Това означава, че дали аз ще изляза на сцената или интуицията, която нося в себе си, ще приложа на друго място е без значение. Не се върнах в театъра. Приложих си таланта върху картите, а после започнах да изкарвам пари с него.

– Как стана това?
– Случайно. Останах без работа и вместо да седя вкъщи, почнах да върша застраховки за ВИС-2. Четири дена ме обучаваха какво да правя. Наизустих над 1000 формули, за да се справям с новото ми поприще.

На петия ден докараха първия „Мерцедес“, който трябваше да застраховам и аз се справих безупречно. С времето се научих да правя и имуществени застраховки. Във ВИС-2 имаше много симпатични млади момчета, жалко за повечето от тях. Там се запознах с Мишо Цайса – изключително красиво момче. Като влезе, всички млъкнаха, а аз не знаех защо. Приближи се до мен и попита дали аз съм Людмила. Отговорих му положително. Наведе си и тихо ми каза, че иска вечерта да се видим, за да му гледам. Приех. После разбрах, че е дясната ръчичка на легендарния Маймуняка. Както и да е – гледах му. Питаше ме дали ще си купи лъскав „Мерцедес“. Рекох му: „Ти тази коля няма да я купиш, защото нямаш време. Животът ти е на косъм“. И понеже забелязах, че се притесни, започнах да говоря за трите му любовници и да изказвам възхищението си, че умее да се харесва на жените.

Захариева помогна на много хора да разчертаят картата на съдбата си
Захариева помогна на много хора да разчертаят картата на съдбата си

После почна всяка сутрин да ми звъни по телефона, за да пита дали имам някакви проблеми. Беше изключително мил, излъчваше топлина, интелигентност, обаче не му беше писано живот. Гръмнаха го заедно с Маймуняка.

Предсказах смъртта на още един мъж, който органите на реда откриха край Витоша, по-точно неговия труп. Гледала съм на много момчета. Напуснах офиса на ВИС-2 по собствено желание, защото станах секретарка в Нов български университет. Там гледах на студентките, които ме обожаваха.

– Имате ли респект към Господ и религията, която не гледа с добро око на ясновидците?
– Голям респект. И затова Бог ми праща пророчески сънища. Сънувам рядко, но всичко ми се сбъдва. Много хора ме упрекват, че не съм направила курсове за гледане на карти „Таро“. Ще отговоря така – защото картите са тайнство и в него не всеки трябва да бъде посветен. Но това го разбрах по време на сън. В интерес на истината се опитах да събера няколко девойки, на които да предам метода си. Но забелязвах, че има някакво напрежение, нещо не върви курсът.

И една вечер сънувам сън. Виждам се на сцена, а до мен са двама древни египтяни, които носят в ръцете си знаци. Публиката очаква от мен да играя, а аз не мога да направя нищо. Изведнъж египтяните започват да извеждат хората от залата. Наредиха ми да играя само пред деца…

Чудех се какво значи това. На следващия ден ми се обади една жена от курса и казва, че прекъсва обучението. В мига, в който затворих телефона ми стана ясно, че тя е била лошата енергия, която е пречела на останалите да се потопят правилно в картите. Също така научих, че „Таро“ е тайнство, което не бива да се разказва публично пред всякакви хора. Имах и друг пророчески сън, който е свързан с астролога Люмиер. Като му го разказах, отсече: „Захариева, вещица си! Виж, какви неща сънуваш, плашиш ме“.

– Вярвате ли в преражданията?
– Убедена съм, че дори след смъртта ние продължаваме да се обучаваме и развиваме. Просто тялото остава на Земята, а духът отпътува за друго място, което е вид училище. Затова почнах да правя и кармични хороскопи. Те показват какъв е бил човек в предишни животи и какъв ще бъде в бъдещите. Чертите от миналото му обикновено се забелязват и в настоящето. Мога да позная дори с какво се е занимавал някога, каква професия е имал.

Людмила Захариева – Кога бяхте по-щастлива – като актриса или като гледачка на карти „Таро“?
– (Замисля се – б.а.) Харесвам работата си на актриса. Аз нямах проблеми с колегите си, с кариерата си, като изключим сблъсъка с директора на Сатирата. На сцената винаги съм била спокойна. Сега, когато правя хороскопи, мъжът ми твърди, че съм неспокойна, че се затварям в себе си, изключвам телефона си, преставам с клюките. Когато гледам на „Таро“ имам чувството, че всеки ден изнасям по 3 представления – толкова, колкото са клиентите ми.

– Имате слабост към ангелчета, водни духове, египетски котки, въобще статуетки. Защо?
– Вероятно, защото в детството си нямах никакви играчки. 12 години бяхме изселвани от едно място на друго. Семейството ми наистина бе репресирано, а не като сегашните дисиденти приказливци, които обикалят курорти, а говорят, че са преследвани. Баща ми беше банкер и шеф на демократите в родния ми град Бургас. За да му вземат парите, го обявиха за враг на народа. Срещу нас винаги е имало гонене. Майка ми замина учителка на село. Татко нямаше право на работа. Беше ни трудно. Баща ми вземаше един химикал, бял лист и рисуваше кренвирш. Аз седях на колената му и го слушах с интерес. Той толкова уверено обясняваше, че ще ми купи кренвирш, като вземе пари, че ми го рисуваше, за да си го представя. Така изведнъж чувствах, че съм нахранена и сита – с нарисувания кренвирш (просълзява се – б.а.)

Но моят късмет дойде в лицето на съпруга ми, който бе журналист – шеф на „Литература и изкуство“ в БНТ. Работеше в екипа на Иван Славков, казва се Георги Стойчев. Той е много отворен човек за всичко. Дори се шегува с мен, че играя цял спектакъл, докато говоря на посетителите си.

– Занимавате ли се с магьосничество?
– Не, защото това е ужасно. Забелязвам една тенденция, млади момичета да се занимават с магия. Четат книги и практикуват написаното, без да си дават сметка за последиците. Опитват се да променят съдбата на момчетата, на мъжете си и им се получават нещата, ако и ходжа подпомогне дейността им.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *