Знаете ли колко души умират от алкохол всяка година?

Алкохолните болести засягат три пъти повече хора

алкохол и здраве

Потресаващи факти за ужасяващото влияние на алкохола върху човешкото здраве, изнесоха от Международното списание по наркомании и зависимости преди седмица. Според статистическите данни, всяка година заради зависимостта си към спиртните напитки се разболяват сериозно повече от 1 500 000 души по цяла планета, като голяма част от тях остават инвалиди завинаги.

Алкохолът убива 400 000 годишно

Според експертите, главната причина за смърт от алкохол са чернодробните заболявания, като съотношението мъже – жени е 3:1 в ущърб на силния пол. Вследствие прекомерната употреба на спиртни напитки, черният дроб просто спира да функционира и пациентите издъхват в страшни мъки.

Към момента науката и правителствата са безсилни да спрат разпространението на алкохолизма. Тежкият живот и вече непонятната икономическа криза са основните виновници, каращи хората да посягат към чашката и други опиати. Като част от план за противодействие, в САЩ подготвят нов конкурс за иновации, чиято цел е да се съберат най – добрите предложения за борба с алкохолната зависимост.

Здравословен начин на живот

Лекари споделят, че ако веднъж човек попадне под влиянието на алкохола, после е много трудно да се отърве. Въпреки че високоградусните напитки нямат статут на наркотични вещества, човешкото тяло лесно привиква и изпада в тежка зависимост. Най – сигурният начин за противодействие е самосъзнанието и самодисциплината. Експерти препоръчват да борим стреса с полезни диети и спорт, а не с дрога и спирт.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *