Здравословното хранене е ключово при диабета

dieta-diabet-1

Най- важното в храненето при диабетиците е спирането на приема на натурална захар и всички продукти, които я съдържат (натурални сокове, газирани напитки, сладкиши, шоколад, дори и мед ), тъй като тези храни значително повишават глюкозата в кръвта.

Може да продължите да консумирате плодове, тъй като съдържат много витамини и фибри. Някои обаче съдържат повече фруктоза от другите и също повишават глюкозата. Динята, зрялото манго и гроздето съдържат повече естествена захар. Други не влияят толкова на повишаването на глюкозата: ябълки, круши, ягоди. Важното е да не ядете големи порции плодове.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

kravna-zahar

Идеалният вариант е да не ядете повече от три плода (или три порции) на ден. Само не ги изяждайте наведнъж.

Натурални сокове е препоръчително да не консумирате. За приготвянето им се използват много плодове, а не съдържат фибра, което води до по- бързо усвояване на фруктозата. Затова, по- добрият вариант е да изядете плода цял.

Физически упражнения и диабет

Диабетиците могат и трябва да тренират. Изборът на тренировка зависи от възрастта, наличието на други заболявания и на усложнения от диабета. Най- препоръчителни са ходенето, карането на колело, кростренажор, плуване и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *