Защо рибата е полезна за здравето

Свикнали сме да консумира рибата, когато отслабваме. Освен това обаче, яденето на морска храна помага при превенция на различни болести. Консумацията на риба е един от най- добри начини да поддържате здравето си в добро състояние, както и да се радвате на хубава фигура.

За отслабване и топене на мазнините – продукт №1 „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК

риба

Според Асоциацията на сърдечните хирурзи в САЩ, е препоръчително да ядете риба веднъж или да пъти седмично. За да избегнете или намалите поемането на живак (който се съдържа в много подправки), трябва да приемате различни видове мазнини. Например, парче сьомга от 170 грама, ви доставя необходимото количество омега- 3 мазнини за деня.

Ако все още имате колебания дали да включите активно рибата в менюто си, ето още от свойствата на този вид морска храна:

1 . Предпазва зрението. Приемането на омега- 3 мазнини е тясно свързано с намаляване на риска за дегенерация на риба1макулата с възрастта, заболяване, при което централната ретина се уврежда.

2 . Предпазване от инфаркт. Изследване на учени от Харвард доказва, че яденето на риба веднъж или два пъти седмично, намалява риска от инфаркт.

3 . Подобрява концентрацията. Недостига на мастни омега- 3 киселини намалява невротрансмиторите, което се отразява на паметта.

4 . Намалява на половина риска от ревматоиден артрит. При жените само порция риба намалява риска от развитие на хроничен ревматоиден артрит.

5 . Поддържа кожата. Елемент от рибното масло се отразява много добре на кожата, включително на регулацията на производство на мазнина, която хидратира и защитава от UV лъчи.

Защо е полезно рибеното масло и омега- 3 мазнините. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/w2v45vJBtuI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *