Защо рафинираните храни са толкова вредни

hrana-rafinirana

Всички сме чували, че храните, които се приготвят от рафинирани продукти, като брашно и захар, са много вредни за здравето. Но нека разгледаме защо всъщност са толкова лоши?

Обикновено тези храни съдържат основно рафинирана захар (бяла захар), рафинирано брашно (бяло брашно), хидрогенни мазнини. Когато храната не е в натурално състояние, означава, че минала през различни процеси, които са унищожили хранителните й вещества, които имат стойност. Защо рафинираните храни не са полезни за здравето? Отговорът ще ви покаже и защо трябва да ги избягваме.

Рафинираните храни увреждат костите и органите

Обикновено съдържат допълнително фосфат, който се крие в повечето консерванти, които подобряват вкуса, консистенцията и трайността. Но това причинява отрицателен ефект върху организма, като преждевременно остаряване на клетките, отслабване на костите и увреждане на бъбреците. Рафинираната захар, брашно и други изкуствени съставки, увеличават значително риска от сърдечни заболявания, неврологични проблеми, дихателна недостатъчност и възпаления.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrana-napalnyava

Рафинираните храни водят до пристрастяване

Стимулират допамина, известен като хормон на удоволствието, което води до пристрастяване към тези вещества, увеличаване на желанието за консумацията им. Това ни прави уязвими към затлъстяване, диабет, висок холестерол, сърдечни заболявания и рак.

Рафинираните храни засягат когнитивните функции

Ако ви е трудно да се концентрирате, причината може да е начинът ви на хранене. Консумацията на полуфабрикати и консерви води до промени в настроението, раздразнителност и преумора. Нивата на енергия са ниски, което влошава и когнитивната функция.

Рафинираните храни увреждат храносмилането

Всяка рафинирана храна е манипулирана, което влияе негативно на храносмилането и чревния тракт.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *