Защо е полезен лимоновия сок сутрин

За любителите на лимона имаме добри новини. Ако сте сред тях, ще се зарадвате, че ви даваме още причини, за да ядете този цитрус. Особено е полезен, ако смесете сока му с топла вода. Но нека разгледаме защо е полезно да пием лимонов сок с топла вода сутрин:

limon-zdrave

СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА

Имунната система отговаря за преборването на вирусите и бактериите, които ни атакуват всеки ден. За да се радвате на добро здраве, трябва да сте силни. Лимонът съдържа големи количества витамин С. Затова е полезно да го ядете всеки ден, особено ако сте изложени на стрес, тъй като тогава сте по- уязвими.

МНОГО КАЛИЙ

Лимоновият сок съдържа много калий. Този минерал е много важен, за да работи организмът ни добре. Помага за усвояването на другите хранителни вещества и за изхвърляне на шлаките от тялото. Намалява някои от влиянията на натрия върху кръвното налягане. Затоваsok-ot-limon лимоновият сок защитава сърцето и подобрява работата на мозъка.

ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ

Лимонът е приятел и на стомаха ни. Помага за правилното усвояване на храните, стимулира храносмилането и изхвърля токсините. Предпазва от някои от симптомите на лошото храносмилане като уригване или подуване.

НАЙ- СВЕЖАТА ХРАНА

Лимоновият сок намалява бактериите в устата, които причиняват лош дъх. Облекчава болките в кътниците и гингивита – кървене и възпаление на венците. Но, внимание! Киселината на лимона може да увреди емайла. За да избегнете това действие, си мийте зъбите преди да пиете лимоновия сок.

Колко сок от лимон да използвате? Ако тежите по- малко от 68 кг, изцедете половин лимон в топла вода. Ако тежите повече от това, използвайте цял лимон.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *