Вкусен сок за намаляване на кръвното и холестерола

sok-kravno

Високото кръвно и високият холестерол са сред най- рисковите фактори за здравето на сърдечно- съдовата система, тъй като ако не се контролират, могат да отключат тежки заболявания.

Холестеролът постепенно увеличава и води до развиването на високо кръвно налягане. Затова, трябва да следите и двете състояния и да ги контролирате, докато е време.

Когато пациентът бъде диагностициран с тези две състояния, е много важно да промени начина си на живот и да се лекува със съответните лекарства.

Природата ни предлага доста средства, които могат да ни помогнат. Такъв е случаят и със сока от ябълка, моркови и целина. Основното му действие е да понижава кръвното и холестерола.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И ВИСОКО КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

kravno-1

Морковът е сред основните съставки на напитката, тъй като е източник на калций, желязо, калий, фосфор и витамини като В, С и Д. Консумацията му повишава червените кръвни телца и хемоглобинът .Полезен е и при язви.

Целината е богата на витамини А, В, С и К. Минерали като калий, калций, магнезий и др. Освен че понижава кръвното и холестерола, повишава имунната защита, действа противовъзпалително и намалява болката.

Ябълката е богат източник на фосфор, калций, желязо и калий. Също на витамини В и С. Намалява холестерола и високото кръвно налягане.

Съставки за сока:

1 ябълка
1 стрък целина
1 морков
1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Измийте добре всички съставки. Накълцайте целината, обелете моркова и го нарежете на парчета, също като ябълката. Сложете съставките в блендера и добавете чашата вода.

Разбийте за няколко секунди, докато получите хомогенна смес. Не прецеждайте, пийте веднага, след като го приготвите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *