Тамянът помага при рак

Тамян
Тамян

Тамянът е смола, добивана от тамяновото дърво. Освен в християнски религиозни ритуали тя се използва в медицината и козметиката. Смолата е наричана още Божествени сълзи или Ароматът на Слънцето. Притежава силно противовъзпалително и обезболяващо действие, подсилва имунитета, Подобрява кръвообращението.

ТамянТамянът помага при мускулни спазми отоци, лекува възпалителни заболявания на червата като язвен колит, също и бъбречнокаменна болест, а при астма чувствително намалява болезнените пристъпи. Използва се за лечение на бронхит, пневмония, простуда, шипове. Вълшебната смола е доказан лек при артритни и много други заболявания на опорно-двигателния апарат. Смята се, че тя има сили да се бори дори с раковите клетки.

Тамянът има силно въздействащ аромат с опияняващо действие и се смята, че по тази причина е добър антидепресант, като помага и при стрес и уплаха. Ароматът има успокояващ и ободряващ ефект, помага при проблеми със съня, нощни страхове и тревоги.

При лечение тамянът се използва по два начина – външно – чрез вдишване на изпаренията или налагане на компреси, и вътрешно, като се поглъща, без да се докосва до зъбите, защото те почерняват от него. Тамянът е начин за докосване до божественото.

Още в Стария завет се говори за него, в Евангелията също. Използва се в църковните богослужения, защото има пречистващо на всички нива действие. Той е едно от най-древните средства за лечение, използвано и до днес. Сакрален е в различни религии и се смята за очистващ съзнанието и душата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/EPBBURDQk94

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *