Тактики за справяне с махмурлука

Мухмурлукът е неприятното усещане, което чувстваме след обилна консумация на алкохол. В сезона на именните дни ви предлагаме няколко домашни рецепти срещу него

махмурлук

Ходенето по купони и обикалянето по кръчми е любимо занимание не само за млади, но и за стари. Особено в тази част на годината, когато след Коледа и Нова година следват няколко големи именни дни. Но на сутринта, усещането никак не е приятно, меко казано.

Сред най- известните рецепти за справяне с махмурлука са пиенето на зелев сок, може и от кисели краставички. Също пиенето на много айран може да помогне.

Супата също е сред добрите средства за издухване на алкохолните пари от главата ви. У нас, разбира се, най- популярна е шкембе чорбата. Но ако не ви допада и една топла пилешка супа ще ви свърши работа.

Ето още няколко принципа, които да следвате през деня след алкохолен запой:

Пийте много вода. Това е най- ефективното средство срещу махмурлук. След прекаляване с алкохол, мозъкътмахмурлук1 трябва да възстанови способността си да разпределя течностите към цялото тяло. Хидратирането е най- полезната рецепта срещу махмурлук.

Пийте много плодови сокове. Фруктозата, т.е., захарта в плодовите сокове, „убива“ алкохола. Тя възстановява нивата на захарта в тялото, която сте загубили през нощта.

Яжте въглехидрати. Това е най- ефективният начин, за да си върнете енергията. Не само заради махмурлука се нуждаем от тази енергия, но и заради изцедените ни сили след будуване до рано сутринта или танцуване цяла нощ. Наблегнете на макароните.

Яжте мед. Медът облекчава главоболието. Печена филия с мед или чаша топло мляко с мед ще ви накарат да се чувствате като нови доста бързо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *