Сините сливи помагат срещу загубата на калций в костите

sini-slivi

Всички знаем, че трябва да приемаме повече калций за костите, най- вече от млечните продукти. Дали наистина е така?

В тази статия ще се опитаме да изясним проблема с недостига на калций и ви предлагаме храни, които също са много полезни за костите. Сухите сини сливи- вероятно за вас ще е голяма изненада, че те са полезни за костите.

Истината за калция

Когато говорим за костни проблеми, както при остеопорозата, обикновено говорим за ползите на калция. И въпреки че е вярно, че този минерал е жизненоважен, има и други, които са важни за усвояването му. Не е препоръчително да консумираме храни с добавен калций, а по- добре да се храним балансирано и да избираме храни, които съдържат калций и други полезни вещества. Сухите сини сливи са едни от тях.

„СТАВИН- КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В КОСТИТЕ И СТАВИТЕ! ВИЖ ТУК:

kosti-zdrave

Сигурно сте чували за алкално рН или киселинно. Обикновено сме чували за киселинността, която се причинява от лошото хранене, най- вече заради захарите, пърженото и храните от бяло брашно, също вредни навици (тютюнопушене или алкохол), негативни емоции, стрес или замърсяване.

Прекомерното окисляване кара тялото да краде калций от костите или да го изхвърля чрез урината, за да компенсира рН.

Ето тук се появява първото свойство на сухите сливи: силно алкализиращи са.

Други вещества

Сухите сини сливи са богати на калий, магнезий, бор, манган, мед и желязо, също витамини А и К, които са важни за здравето на костите. Любопитното е, че не съдържат калций, но множество изследвания показват, че ежедневната консумация на сухи сливи намалява риска от заболявания на костите.

Сините сливи, независимо пресни или сухи, са много добро средство срещу запек.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *