Съвети как да избегнете подутите крака

След тежък работен ден, краката ни се нуждаят от специални грижи. За да имате здрави и силни крака, ви предлагаме някои прости съвети, които ще ви помогнат да надвиете умората от подутите и натежали крака.

крака

Модерната жена е все по- заета в работата и у дома, която я принуждава да стои много часова на крак или седнала. Заради хормонално различие, в сравнение с мъжете, жената е по- склонна към подути крака, целулит и разширени вени още от младини. За да има отново красиви крака, първото е да се научи как да избягва подуване на краката и тежест.

СЪВЕТИ ЗА ПОДУТИ И ТЕЖКИ КРАКА

Ако работите много часове седнала, старайте се в свободните минути да стоите на крак, но като правите упражнението на слона – като балансирате ту на единия, ту на другия крак.

Ако обратното, прекарвате много време на крак, се опитвайте да практикувате същото упражнение, само че седнала с крака по ъгъл 90 градуса – баланс на краката.

Време е да намалите солта в храната. Избягвайте да прекалявате със сол в манджите, тъй като тя е основният враг на крака1красивите и здрави крака.

Внимавайте с алкохола – ако прекалите, на другия ден ви очакват подути и тежки крака.

Всяка вечер, докато гледате телевизия, вдигайте крака си – да са на по- високо, отколкото глава ви. Правете го най- малко половин час или докато трае любимото ви предаване.

Избирайте обувки със среден ток, тъй като високите токове и равните обувки причиняват подуване на краката. Гледайте да не са много стегнати, нито много отпуснати.

Не обличайте стегнати дрехи. В опита си да оформите тялото си, може да пострадат краката като се подуят.

Като свършвате с къпането, пускайте хладка или студена вода. Горещата вода разширява кръвоносните съдове, което предизвиква подуване на краката.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *