Рискове от седенето

Дали в градския транспорт, дали у дома или в офиса, повечето хора прекарват огромна част от деня си седнали. Тази позиция обаче не е никак за подценяване. Въпреки че е удобна, тя може да бъде опасна за здравето ви.

седене

Според изследване на Университета в Корнуел, жените, които прекарват повече от 11 часа седнали или легнали, имат 12% по- висок риск от преждевременна смърт, независимо дали имате или не хронично дегенеративно заболяване.

В днешно време повечето хора работят в офис и на стол. Затова ви разкриваме, които са най- големите 4 риска от застоялия начин на живот:

1 . Свързан е с рака. Според лекари, стоенето е пряко свързано с развиването на рак на гърдата или на дебелото черво.седене3

2 . Прави ханша по- голям. Натискът върху определени части на тялото може да доведе до производството на 50% повече мазнина от нормалното. Например, ханша, бедрата и пр. Застояването води до напълняване, наднормено тегло. Предизвиква редица неестетически образувания, свързани с липсата на кръвообращение, като целулита.

„Био- код“ – гел срещу стрии и целулит! ВИЖ ТУК

3 . Инфаркт. Хората, които през повечето си време стоят, увеличават с 54% риска от инфаркт.

4 . Повишава захарта. Хората, които имат застоял начин на живот, имат по- висок риск от диабет, затлъстяване и затлъстяване на черния дроб.

Включете в ежедневието си 30 минути спорт, може и лека разходка, за да подобрите здравето си.

Упражнения за гърба и кръста. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/WRWadyuhq3U

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *