Пречистващ ден

Умората и липсата на енергия, чувството на тежест, запек или подуване, са едни от много симптоми за натрупване на токсини в тялото. Също така, състоянието на косата и кожата също може да е влошено.

За отслабване и топене на мазнини – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК:

пречистване

Затова може да направите един пречистващ ден, за да изчистите тялото си от шлаките и да се чувствате по- леки.

Основни принципи за прeчистващия ден:

Между 2 и 3 литра вода

Течностите са задължителни, за да пречистите тялото си. В този ден трябва да изпиете между 2 и 3 литра вода, да не пушите и да не пиете алкохол.

Сок от пресни плодове за начало на деня

Започнете деня като изпиете един сок от пресни плодове. Ябълките, портокалите, ягодите, ананаса и др са сред най- подходящите. Може да добавите малко моркови, които са източници на бетакаротен. Сокът си го приготвяте сами у дома.

Закуска

След прясно изцедения плодов сок, се насладете на закуската. Изберете овес или пълнозърнест хляб, които тъй като са богати на фибри, хубаво изчистват токсините. Вместо прясно мляко пийте соево мляко, от ориз, от бадеми или от овес.

Избягвайте кафето и пийте чай без захар. Ако искате да подсладите, използвайте малко мед.

10, 30 сутринта

Една филия пълнозърнест хляб с малко зехтин и един домат. Ако искате сладко, използвайте малко мед или диетичен мармалад. Може да изпиете и един чай.

Обяд без месо

За обяд изберете сурови зеленчуци, за да получите всичките им витамини. Например, зелена салата с копър, овкусена спречистване1 малко зехтин и лимонов сок. Ако държите да ги сготвите, може само на пара.

Не е препоръчително да ядете животински протеини, най- вече телешко и свинско. Позволена е бялата риба. Ако държите на месото, да е пилешко.

Зеленчукови бульони през деня

Правете си зеленчукови бульони без сол през целия ден. Много ще ви помогнат да се изчистите от излишните течности.

16, 00 часа.

Изяжте един плод или изпийте един сок

Лека вечеря

Трябва да е най- лекото хранене през деня. Така тялото ви ще си почине и на другия ден ще се събудите освежени и ще се насладите на пълна закуска. Бульон с малко пълнозърнест ориз със зеленчуци или риба на пара със салата.

Съвети за пречистващия ден:

Една седмица преди пречистващия ден спрете да ядете пържено и тестени изделия.

Може да го правите най- малко веднъж в годината, въпреки че ще имате чудесни резултати, ако го правите веднъж месечно през някой спокоен период.

Препоръчва се да се прави пречистващ ден след период на обилно хранене или стрес.

Пречистваща диета се прави няколко дни преди да започнете диета за отслабване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *