Методи за превенция рак на гърдата

Всяка жена трябва да се грижи за бюста си

Жените трябва да знаят, че никоя не е застрахована от рак на гърдата. Хубавата новина е, че всички могат да се предпазят относително лесно, като просто водят здравословен начин на живот и редовно преминават лекарски преглед. Медици са категорични, че ранното откриване на заболяването е от съществено значение за успешно лечение.

рак на гърдата превенция

Техники за предпазване от рак на гърдата

Здравословно тегло

Наднорменото тегло е една от най – сериозните предпоставки за развитие на болестта. Правете и невъзможното, но останете слаби. Ако страдате от затлъстяване вземете незабавни мерки и възможно най – бързо стартирайте отслабване.

Продукт номер едно за отслабване „Диетин Комплект”

Повече движение

Играйте упражнения минимум пет дни в седмицата, като заниманията продължават от 45 минути до 1 час. Редовните фитнес тренировки не само ще ви помогнат при отслабване, но и предотвратяват коварното заболяване чрез подсилване на имунните функции.

Не пийте алкохол

Изследвания показват, че две алкохолни питиета на ден увеличават с повече от 20% риска от рак на гърдата. Вместо да пиете вино яжте прясно грозде. В него се съдържа ресвератрол, който нормализира нивата на естроген.

Яжте повече зеленчуци

Полезната диета с ниско съдържание на мазнини може да направи много, за да намали риска. Допълнително ниво на защита можете да добавите, като консумирате повече кръстоцветни зеленчуци като броколи и зеле. Съдържат сулфорафан, за който се смята, че пречи при размножаването на раковите клетки.

Опознайте семейната история

В около 15 на 100 от случаите на рак на гърдата, съществува фамилна анамнеза на заболяването, разкриват лекари. Ако имате роднина страдала от болестта, то и вашите шансове намаляват с цели 50 %.

Медицински преглед

Всички жени трябва да минават клинични тестове поне веднъж на три години, а след навършване на 40 това е задължително.

http://www.youtube.com/watch?v=DrRM2lMnr9Y

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *