Лекари изобретяват лекарство срещу рак

Може ли това да бъде краят на рака?

лекарство срещу рак

Милиони по целия свят изпитват надежда, че най – накрая ужасната болест ще получи своето възмездие. След като стъпка живота на много хора и в продължение на векове ракът бе непобеден, на хоризонта изгрява нова светлина. От Медицинския Университет в Ню Йорк съобщиха, че са успели да изолират протеин, който би могъл да предотврати до 90% от смъртните случаи заради рак.

Ръководеният от инженера по биомедицина проф. Майкъл Кинг екип, намери начин да манипулира протеин, който възпрепятства образуването на метастази и практически убива зловредните клетъчни образования. И тъй като повечето смъртни случаи заради рак са причинени именно заради метастазите, това би могло да окаже невероятно влияние върху лечението на болестта.

Кинг е категоричен, че екипът му е открил начин да предизвика апоптоза, процес причиняващ смъртта на раковите клетки.

„Когато са „заобиколени” от новия протеин, за раковите клетки става почти невъзможно да избягат. До момента опитите с лабораторни мишки дават прекрасни резултати. По – голямата част от тях оцеляха и се излекуваха след инжектиране в кръвния поток, станахме свидетели на нещо безкрайно интересно. Когато ракът опита да зарази протеиновите клетки, те на свой ред предприеха атака, която завърши с пълна победа. Казано накратко- протеинът даде 100% успех при премахването на рака при мишките. Оказа се, че няма никакви отрицателни ефекти върху здравите клетки”, коментира въодушевено Кинг.

Професорът уточнява, че в следващите години ще продължат интензивните опити върху животни. При късмет в рамките на 24 месеца новият продукт ще влезе в последния етап, преди пускането му на пазара.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *