Лечебни свойства на винения оцет

Виненият оцет, който масово използваме в кухнята, има редица полезни за здравето свойства, освен че придава вкус на храната.

vinen-ocet

1 . Помага срещу метаболитния синдром. Може да се контролира чрез винения оцет. Това се дължи на антиоксидантите, които намаляват възможността да развиете диабет и предпазва от  от сърдечно- съдови болести. Веществата, които се съдържат в този вид оцет, като кверцетин, полифеноли, проантоцианиди, катехини и танини, подобряват кръвообращението, пречи на  запушването  на артериите. По този начин се намалява опасността от сърдечен удар.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

2 . Потиска апетита. Виненият оцет е подходяща подправка за отслабване. В съчетание с балансирано хранене иgrozde-ocet движение може много добре да допълни програмата. Съдържа 7% – 10% ацетилова киселина, която потиска апетита, според редица изследвания. Тя регулира нивата на глюкоза и инсулин и така създава усещане, че стомахът е пълен.

Изследване, публикувано в международно здравно издание, доказва, че 9 от 10 души редуцират количеството приета храна, след като са консумирали оцет. Хората, при които промяната не се случила, били прекалено нервни или не консумирали редовно винен оцет.

3 . Помага срещу раздразнение и алергии на кожата. Виненият оцет доказано помага за успокояване на кожата при опарване от медуза или ужилване от оса. Използва се при изгаряния, за да облекчава болката. Също така успокоява кожата при слънчеви изгаряния – сипвате 2 с.л. оцет във вана с вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *