Кои плодове предпазват от грип

При смята на сезоните често ни покосяват настинки и грип. В зависимост от състоянието на здравето ни, могат да са по- тежки или по- леки. Представяме ви плодовете, които ще ви помогнат да се предпазите от грипа:

grip

Как да се предпазим от грипа:

За да се избавим от болестите и да сме в добро здраве, храната е от изключителна важност. Грипът може да е опасен за хора със слаба имунна защита. Вирусът започва най- вече при смяната на сезоните. Плодовете могат да са ни от голяма полза, така че нека видим кои са най- подходящите:

1. Нар. Известен е с лечебните си свойства още от древността. Доставя ми много антиоксиданти и повече фолиева киселина от зеления чай, близо три пъти повече. Съдържа много витамин С и е много полезен за третиране на болка в гърлото и ушни инфекции.
2. Портокали и лимони. Със сигурност са ви известни. Богати източници на витамин С, засилват ни имунната защита, облекчават много от симптомите на грип и настинки. Може да си правите чай от лимон: изцедете лимонов сок, добавете половин чаша гореща вода и 2 с.л. мед. Разбъркайте добре.

citrusi-dieti
3. Киви. Ако трябва да избирате между киви и портокал на закуска, изберете кивито. Съдържа повече витамин С и ни предпазва от запек. Яжте по един плод сутрин и един на обед.
4. Ягоди и горски плодове. Трудно се откриват през студения сезон, но всички видове горски плодове биха ви помогнали: боровинки, малини, капини. Богати са на витамин С и на антиоксиданти.
5. Ананас. Богат е на бромелин, който помага да освободим дробовете от секретите. Съдържа витамин С и антиоксиданти.
6. Банани. Може би ви изненадва да го срещнете в този списък. Много е полезен по време на заболяване, защото съдържа важни минерали, дава енергия и ни държи в добро настроение. Много е подходящ за деца и стари хора, които нямат апетит. Облекчава повръщането, диарията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *