Какво да ядем, за да се пречистим от мръсния въздух

zamarsyavane

Невидимите токсични газове много често ни карат да подценяваме въздействието им върху здравето ни. Истината е обаче, че замърсяването на околната среда увеличава разпространението на респираторни болести и рака. Как да изхвърляме мръсотиите, които попадат в тялото ни от мръсотията около нас? Разбира се, с помощта на храненето.

1 . Пречистващи храни. За да намалим вредното въздействие на замърсяването, трябва да ядем храни, коитоhrani-prechistvane пречистват черния дроб. Такива са морковите, лимоните, червеното цвекло и др.

2. Пробиотици. Честото излагане на токсични газове нарушава баланса на флората в стомаха. Затова използвайте пробиотиците. Те помагат на храносмилателната система да усвоява важните хранителни вещества и да увеличават защитата на тялото. Най- важният от тях е киселото мляко.

3 . Зеленчуци от сем. Кръстоцветни. Заради високото съдържание на изотиоцианати, зеленчуци като броколи, зеле и брюкселско зеле много предпазват от рак.

4 . Вода. Помага за изхвърлянето на токсините от тялото.

5. Подправки. Не само правят ястията ни по- вкусни, но и помагат за намаляване на ефекта от замърсяването. Пречистват организма и го предпазват от възпаления. Имаме много варианти: кориандър, канела, джинджифил, куркума, магданоз …

За замърсяването на въздуха у нас. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/qz6pWEhpfcg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *