Как пушенето уврежда кожата и здравето ни

Всички знаем, че тютюнът е вреден за здравето, но много хора не знаят, че е опасен и за кожата. Нека разгледаме как тютюнът влияе на кожата.

pushene

1 . Остаряване. Еластичността на кожата и концентрацията на вещества като колаген и еластин, се променят заради тютюна, като провокира ранни бръчки. Затова пушачите имат повече бръчки от непушачите.

2 . Отслабване на косата. Тютюнът уврежда кожата като я прави по- слаба. Опасното е, че засяга космените фоликули като създава клетки свободни радикали. Затова пушачите са по- склонни към оплешивяване.

3 . Стрии и отпусната кожа. Никотинът, който се съдържа в цигарите, уврежда нишките и тъканите на кожата. Така кожата губи еластичност като в резултат се появяват стрии, а кожата в областта на корема става отпусната.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

4 . Лошо зарастване на раните. Сърдечните съдове на пушачите се стесняват, като ограничават притока на кислород из кръвта, така раните са по- склонни да образуват белези, тъй като им трябва повече време от нормалното, за да заздравеят.

5 . Матова кожа. Пушенето отнема блясъка на кожата, като я прави матова, безжизнена. matova-kojaЦигареният дим изсушава кожата, защото съдържа въглероден оксид, тъй като кислородът изчезва от кожата, като я прави бледа и суха.

6 . Жълти петна по зъбите. Пушенето разрушава перфектната ни усмивка, тъй като никотинът придава жълт блясък на зъбите. Въпреки че не е невъзможно да се отстрани, процесът може да е доста сложен, ако не се вземат подходящите мерки за избелването им.

7 . Рак. Има голям риск за активните пушачи да се разболеят от различни видове рак, например рак на гърлото, на белите дробове, на устата, на кожата.

8. Генитални брадавици. Хората, които пушат, са склонни към подобни инфекции, сред които и човешки папиломи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *