Как да се предпазим от вагинална инфекция с природни средства

intimna-depilatsiq

Хормоналните промени, стресът, употребата на агресивни продукти за интимна грижа, някои лекарства и антибиотици са сред факторите, които могат да променят баланса на нормалната вагинална флора, като занижи защитните сили срещу патогените.

В повечето случаи полезната вагинална флора принадлежи към лактобацилите, отговорни за киселинността, като повишават рН на между 4 и 4,5. Защитната им е изключително важна, за да се предпазим от патогенните елементи. Например, гъбичните инфекциии като кандида. Често срещан проблем през летните месеци.

Природни рецепти

За да се предпазим от вагиналните инфекции, причинени от кандида, трябва да прегледаме начина си на хранене и да намалим консумацията на киселинни храни, като захар и захарни изделия, месо, сирене, и др, тъй като гъбата се храни с тях.

В същото време трябва да повишим консумацията на алкални храни, като повечето плодове и зеленчуци, обезмаслените млечни продукти и ядки. Някои храни с кисел вкус, като лимоните, са алкални, който е особено препоръчителен за предпазване от инфекции.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-sled-preyajdane

Препоръчително е да се пият повече течности, най- вече вода, но също и зелен чай, студени супи и плодови/зеленчукови сокове. Избягвайте кафето, черното кафе и алкохола.

Относно вагиналните промивки, отварата от бучу, растение между розмарин и мента, е ефикасно средство срещу вагиналните афти и бяло течение. При вагинална кандидоза, под формата на промивки, можем да използваме отвара от лавандула, за да ускорим лечението.

Рецепти при уринарни инфекции

Също често срещана инфекция през летните месеци. Може да използвате растението златна пръчица, комбинирана с уринарен антисептик, като бреза или хвойна. Двете са по равни части. В 75% от случаите, циститът е провокиран от бактерията ешерихия коли, която се прикрепя към стените на пикочния мехур.

Друг уринарен антисептик е черната топола. Предпазва от цистит, дори да е хроничен. Заради успокояващия си ефект, облекчава болезненото уриниране. Растението болдо също има благоприятен ефект при тези състояния.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *