Как да намалим болките в костите по естествен начин

kosti-faktori

Освен прясното мляко, има и други храни, които помага за облекчаване на болките в костите, заради противовъзпалителното си действие и съдържанието на витамини и минерали.

Болките в костите се срещат по- рядко от болките в ставите или мускулите, но влияят върху качеството на живот и пречат на извършването на ежедневни дейности.

Причините за този симптом могат да са много – може да се дължи на инфекция, хронично заболяване, контузия или фрактура. Независимо от причината, може да причини инвалидизация или да се развият по- опасни състояния.

Ако изпитвате болка или напрежение в костите, първо задължително се консултирайте със специалист.

Ето и няколко природни рецепти, които ще помогна за облекчаване на болките:

1. Чай от коприва. Заради силното си диуретично действие, намалява болката и лесно изхвърля натрупаните течности във възпалените стави. Съдържа калций и магнезий, важни минерали за здравето на костите. Копривата е полезна за кръвта, стомаха, червата, бъбреците и белите дробове.

„СТАВИН КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

kopriva-1

2. Омега- 3 мастни киселини. Съдържат се в големи количества в някои видове риба, като сьомга, херинга, аншоа, риба тон, скумрия, също в семена, ядки и зехтин. Влияе положително върху болката и възпалението на костите. Яжте поне два пъти седмично риба. Може да приемате и под формата на хранителна добавка.

3. Прясно мляко. То е източник на калций и витамин Д – веществата, които предпазват костите от остеопороза.

4. Подправки. Куркумата или джинджифилът са перфектни за намаляване на болката и възпаление, тъй като са богати на антиоксиданти. Може да ги добавяте към храната си или да ги пиете като чай.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *