Как целината помага на здравето ни

В днешно време целината остава в сянката на останалите зеленчуци. Но по времето на Древна Елада била сред най- консумираните растителни храни. Ето какви са свойствата на целината, за които дори не подозираме:

celina

1 . Помага за отслабване. Този зеленчук е много полезен за топене на мазнините, също така е нискокалоричен.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

2 . Намалява възпаленията. Едно от най- силните противовъзпалителни средства. Ако ви болят ставите, имате белодробна инфекция или астма, време е да наблегнете на целината.

3 . Облекчава стреса. Нямате нужда от успокоителни – просто яжте целина. С високото си съдържание на магнезий и изобилие от есенциални мазнини, този зеленчук ще ви спаси от нервите и стреса. Особено е препоръчителен за хора, които не могат да спят.

4 . Помага на храносмилането. Притежава перфектната комбинация за улесняване на celina-zdraveхраносмилането. Съдържа много вода и фибри. Диуретик е, така че ако имате диария, не го яжте.

5 . Подобрява зрението. Ще ви достави 10% от препоръчителната доза витамин А. Предпазва зрението от заболявания, както и от развиването на дегенеративни заболявания на очите.

6. Намалява вредния холестерол. Яжте целина, ако имате много висок холестерол. По 2 стръка целина дневно ще намалят холестерола с до 7 пункта.

7 . Намалява кръвното. Целината ще подобри и кръвното ви налягане. Подобрява кръвообращението, намалява кръвното налягане и предпазва от сърдечно- съдови заболявания.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *