Къде са най- опасните мастни депа?

otslabvane-plodove

Мастните депа около корема и бедрата са най- опасните за жените, защото в дългосрочен план могат да предизвикат сърдечно- съдови заболявания.

Изследване, проведено от учени в Университета на Бостън, показва, че мастната тъкан по женското седалище се свързва с добро сърдечно здраве, а тази, която се трупа по корема, означава точно обратното. Това означава, че местата, където се натрупват мазнините, засягат работата на метаболизма и наследствеността.

В продължение на седем години, бостънските учени, заедно с лекари от различни болници, изследват повече от 3000 пациенти с рак и сърдечно- съдови заболявания. Данните показват връзка между тези болести и излишните мастни натрупвания в зоната на корема, сърцето и аортата.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

maznini-koremna-oblast

Освен това има разлика между опасна коремна мазнина, която се концентрира по- лесно при мъжете и тази, която се трупа по женските бедра.

Нашата мастна тъкан се образува от специализирани клетки, чиято функция е да натрупват липиди. Всяка една от тях съхранява в себе си капка мазнина, която увеличава обема й.

Но не всички мастни клетки са еднакви. Нито всички, които се трупат по тялото ни могат да изпълняват същата функция. До ден днешен са описани два типа мазнини: бяла и кафява.

Първият вид е много по- разпространена, тъй като трупа излишните калории: образува паласките.

Изследванията показват, че има връзка между количество коремна мазнина и риска от диабет, високо кръвно и затлъстяване на черния дроб.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *