Изложени ли сте на риск от венерически болести?

Замислете се дали не е крайно време да вземете мерки

венерически болести

Специалисти по кожни и венерически болести алармират, че в последните години се забелязва тенденция за увеличаване броя на пациентите с различни предавани по полов път заболявания. През миналата 2013 г. само в САЩ са докладвани повече от 1. 5 милиона случая на хламидия, което е най – високото число за всички времена. За сравнение – от рак на простатата са заболели малко повече от 195 000 души.

Интересен факт е, че от хламидия страдат повече жени, докато мъжете се оказват по – податливи на сифилис. Броят на заразените с коварната болест е нараснал с невероятните 11 % само за 1 година, а на тези с гонорея с 4 на 100. Въпреки че тези три болести са лечими с антибиотици, най – добрата защита все още остават презервативите и редовното диагностициране от лекар. Ето кои са основните симптоми:

Хламидия. Често наричана тиха инфекция, тъй като при почти 70% от пациентите протича без симптоми. Ако въобще се появят някакви признаци, то те са усещане за парене при уриниране или необичаен на вид секрет от пениса.

Гонорея (трипер). Обичайно симптомите настъпват 10 – 14 дни след заразяването. Често те се изразяват в неприятно усещане и дискомфорт по време на уриниране и / или секрет от пениса, който може да бъде бял, жълт или зелен на цвят.

Сифилис. Изключително опасна венерическа болест, която понякога завършва със смърт. Протича в три етапа. По време на първия има язвичка или възпаление на инфектираното място. По време на вторичния етап се появява обрив, който може да приеме различни форми: червени точици на дланите и стъпалата, петна и др. Вторични симптоми през този период от развитие на сифилиса са и възпалено гърло, афти в устата и треска. Последният етап е най – страшен и ако не се проведе правилно лечение, в крайна сметка може да доведе до необратимо тежки последствия като шизофрения или смърт.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *