Домашни рецепти при афти

Афтата е вид инфекция, която се образува в устата. Това е жълтеникава рана, която провокира силна болка, особено при контакт със сол или киселина. За щастие, има домашни рецепти за лечение на афтите.

afta

Може да е причинена от лоша хигиена на устната кухина, заради намаляване на имунитета или заради силно лечение. Не е заболяване, а малка нечистотия, която е много некомфортна. Афтата може да излъчва неприятен мирис, но не винаги се усеща.

РЕЦЕПТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ

Много растения могат да ви помогнат. Използвате се заради редица качества: почистване, успокояване, дезинфекция, заздравяване. За по- добра ефикасност, по- добре ги използвайте като течност или вода за уста.

Може да използвате някое от следните растения – алое вера, лимон, слез или салвия. Сварете голямо количествоafta-1 от едно от тези растения в един литър вода и си измийте зъбите с отварата.

Може да използвате и карамфил (подправката) или стъбло от ревен, които можете да сложите директно върху раната. Също така можете да накиснете шепа мащерка в четвърт литър ракия за шест седмици. Когато имате афта, натопете памук и нанесете директно върху раната.

СЪВЕТИ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА АФТИ

– Обикновено трябва да си миете зъбите след всяко хранене, но също и когато сте хапнали нещо дребно.
– Не яжте храни, богати на киселини, тъй като правят по- чувствителна вътрешността на устата.
– Тютюнът, алкохолът или друго вещество, което стимулира трупането на микроби в устата, трябва да се избягват.
– Посещавайте редовно стоматолога си, за да се види навреме, ако има проблем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *