Дефицит на витамин Д и затлъстяване

vitamin-d

Екип от учени посочва, че има връзка между недостига на витамин Д (който се набавя основно от слънчевите лъчи) и трупането на килограми. Въпреки че има още доста за проучване, не забравяйте да приемате храни, които съдържат витамина, както и да събирате слънчеви лъчи при всяка възможност.

Витамините са много важни за функционирането на организма ни: растеж, образуване на хормони и кръв, нервна система и пр. Витамин Д е мастноразтворим, поради което може да се натрупва в тялото и не е необходимо да се взима всеки ден. Важен е за образуването на костите и защитата на зъбите.

Получаваме витамин Д от яйцата, риба тон, рибно масло и обогатено мляко. Най- вече, тялото ни я образува, когато се печем на слънце. Затова, в региони, в които няма достатъчно слънце, трябва взимаме като хранителна добавка.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

vitamin-d-iztochnitsi

Екип учени от болница в Лос Анджелис изследват витамин Д и ефекта от дефицита му върху 90 жени от слънчевия щат Калифорния. Ето до какви изводи достигат:

Първата изненада била, че при повечето имало недостиг на витамин Д: 57 от изследваните 90, което се равнява на 63%. Учените не открили връзка между нивата на витамин Д и състоянието на костите при жени между 16 и 22 години.

Най- голямото откритие обаче било, че има връзка между дефицита на витамин Д и затлъстяването. Жените от групата, които имали недостиг на витамин Д, тежали средно със 7,4 кг повече от тези, които нямали.

Учените достигнали до извода, че липсата на витамин Д води до значително напълняване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *