Чай от маруля, мента и мед срещу безсъние

От известно време ви мъчи безсъние? Трябва да вземете мерки. Сънят и възстановяващата почивка са биологична необходимост за тялото и мозъка ни. Предлагаме ви природна рецепта срещу безсънието.

bezsanie-recepta

3 – КОМПОНЕНТА НА РЕЦЕПТАТА

1 . Маруля. Свикнали сме да ядем този зеленчук на салати. Но от векове насам марулята се използва като природно средство срещу безсъние. Обикновено се приема под формата на чай. Също така съдържа витамин В, като тиаминът е най- важен при лечението на безсъние – защото поддържа нервите силни и здрави. Марулята има успокояващ ефект върху тялото, успокоява нервите, помага на храносмилането контролират сърдечния ритъм.

2 . Мента. Успокоява и регулира сърдечната дейност. Ако се комбинира с топла вода под формата на напитка, ни осигурява спокойна почивка, подобрява храносмилането , облекчава главоболието и помага при дихателни проблеми.

3 . Мед. Захарта, която се съдържа в меда, освобождава серотонина – вещество, което превръща мелатонина в хормонchai-ot-marulq на съня. Тази захар е напълно полезна за здравето – освобождава се под формата на инсулин в организма, така че да не огладняваме внезапно.

РЕЦЕПТАТА СРЕЩУ БЕЗСЪНИЕ

Съставки:

– 1 чаша вода
– 3 листа маруля
– 4 листа прясна мента
– 1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Сложете водата на котлона. Сложете трита листа маруля, като оставите да заври. Варете водата 15 минути. Когато е готова, извадете водата.

Към същата вода добавете листата мента. Оставете да заври после, оставете да престои 5 минути.

Прецедете. Сложете лъжица мед и разбърквайте добре. Напитката се пие един час преди лягане.

За да спим добре, трябва да направим още няколко неща. Вечеряйте леко и то поне 2 часа преди сън. Компютъра и мобилните телефони трябва да са по- далече от вас. Тези вълни стимулират мозъка и нервната система, като ни пречат да почиваме. Вземете топла баня, а после изпийте чая от маруля и мента.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *