Болка в гърлото като признак на заболяване

В повечето случаи хората са склонни да игнорират симптомите на дадено заболяване и вместо да потърсят компетентна помощ, пренебрежително да махнат с ръка: „Е, голяма работа, че ме боли гърлото”. За съжаление този манталитет може да коства страшно много (в някои случаи всичко), като болестта стане нелечима на по – късен етап.

болка в гърлото

Да преглъщаш със силни болки в гърлото си е чист мазохизъм, но според последните проучвания, едва 40% от възрастните търсят лекарска помощ при подобни симптоми. Оказва се, че огромната част от хората въобще не обръщат внимание на проблема и чакат да се оправи от само себе си. А възпалените сливици могат да са признак не само на настинка, но и на много по – страшни неща като развитие на смъртоносни бактерии.

„Когато говорим дори само за обикновена инфекция, лимфните възли и околните тъкани са затрупани с гной и не могат да функционират правилно. Това от своя страна затваря дихателните пътища и възпрепятства процеса на дишане”, казва д-р Майкъл Озмунд.

А решението на подобен проблем може да се окаже изключително лесно. Опитният лекар ще открие огнището на болестта за броени минути и ще назначи правилното лечение. В някои случаи обаче може да се наложи изпращането на проба в микролаборатория, което ще отнеме 1-2 дни за края на резултатите.

Нашият съвет е да не пропускате шанса да се излекувате възможно най – бързо. В името на собственото си здраве бъдете стриктни, дори педантични и не се оставяйте в ръцете на болестта.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *