7 храни, за да сме здрави

Хипократ е казал: „Храната е най- доброто лекарство“ и е бил прав. Различните видове храни съдържат полезни вещества, които правят тялото ни здраво и силно. Ето 7 храни за по- здраво тяло:

zdravosloven-jivot

1. Пъпеш. Ако искате хубави гърди, не ви е нужен пластичен хирург. Просто включете храни, богати на витамин С в диетата си. Затова яжте пъпеш и цитруси. Така се предпазвате и от рак на гърдата.
2. Ревен и китайско зеле. От една страна, ревенът съдържа големи количества витамин К, който активира три от протеините, важни за костното здраве. От друга страна, китайското зеле е сред най- добрите източници на калций, който също е важен за здравите кости.
3. Маслини. Италианско проучване сочи, че жените, които ядат редовно маслини, имат с 30% по- нисък риск да развият рак на яйчниците. Предполага се, че това свойство се дължи на здравословните мазнини, които съдържат.

maslini-otslabvane
4. Орехи. Много богат източник на омега- 3 мазнини, също и на други полезни мазнини. Те подобряват връзката между невроните, подобряват нервното здраве и засилват паметта.
5. Моркови. Съдържат много бетакаротени, които в тялото се превръщат във витамин А. Той поддържа роговицата в идеално състояние.
6. Грозде. Полезно е за здравето. Съдържа флавоноиди, които предпазват от сърдечни заболявания.
7. Сладки картофи. Постепенно освобождават в тялото захарта си. Така панкреасът работи без да се претоварва. Поддържа нивата на захарта стабилни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *