5 тотално забранени храни

Никога не слагай тези неща в устата си

забранени храни

„Диетични” напитки

Въпреки популярното мнение, че диетичните напитки са полезни за здравето, ползите от тях са доста спорни. Всъщност, спор няма, защото лекарите са категорични, че вредят. Проучване по обща стоматология от декември м. г. доказа, че поглъщането на подобни напитки разрушава мълниеносно зъбния емайл и може да причини сериозни проблеми.

Замразен шоколад

Да охлаждате любимите си шоколадени изделия може и да ви се струва добра идея, но това ще бъде само до момента, в който ченето ви изпращи. Стоматолози разкриват, че много хора се явяват в кабинетите им със счупени зъби, след като са опитвали да отхапят парче замръзнал шоколад.

Царевица на кочан

Въпреки че в България е традиция да се гризе варена царевица направо от кочана, това крие сериозни рискове за здравето на устата. Докато дъвчете във венците могат да се забият упоритите жилки от кочана, които понякога е невъзможно да се премахнат без хирургична намеса.

Врящо кафе

Когато пипнете нагорещения котлон инстинктивно отдръпвате ръката си и ругаете заради болката. Същото се случва с езика и небцето ви, когато опитвате да пиете някаква вряща напитка. Изчакайте поне докато стане хладна.

Кубчета лед

При хрускане на ледени кубчета, челюстта се натоварва страшно много и нерядко може да почувствате страхотна болка. Освен това твърдите частици водят до микрофрактури, които на по – късен етап прерастват в кариеси. Стоматолози разкриват, че ледът е твърд горе – долу колкото черупка на бадем. Можете ли да я счупите?

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *