5 природни рецепти при диабет

diabet-hrani

Диабетът е хронично заболяване, което се изразява в повишени нива на кръвната захар, поради което организмът ни не може да произвежда необходимото количество инсулин.

Предлагаме ви няколко природни рецепти при диабет:

1. Патладжани. Приготвя се много лесно. Нарежете патладжана на колелца и го сложете във вода. Сложете водата с патладжана в хладилника поне за 10 часа. След като мине това време, можете да пиете водата, когато решите.

2. Канела. Това е сред най- популярните природни средства при диабет. Сипете канелата в чаша лимонов сок или просто добавяйте канела на прах към храните си.

3. Лук, лимон и чесън. Счукайте две скилидки чесън, намачкайте една глава лук и изцедете един лимон. Смесете тези три съставки в малка чаша. Изяждайте по половин лъжица от сместа всяка сутрин, след като се събудите.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И ВИСОКО КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

diabet-retsepta

4. Лимон, целина и моркови. Съчетанието от тези три съставки е много подходящо не само при диабет, но и при други заболявания. Изцедете сок от целина и морков, добавете им лимоновия сок и ги разбийте. Може да използвате 4-5 лимона и колкото целина и моркови искате. Сложете сместа в хладилника и я приемайте всеки ден.

5. Риган. Сложете чаша вода да заври и й добавете 2 лъжици риган, когато кипне. Пийте от отварата колкото пъти на ден искате.

Всички тези рецепти са много ефективно, но не е наложително да консумирате всички. Някои от съставките можете да консумирате като част от дневното си меню, тъй като притежават свойствата да контролират диабета.

Добре е преди да започнете да изпробвате тези рецепти да се консултирате с лекуващия си лекар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *