5 причини да ядем повече фибри

Няма здравословен живот или диета за отслабване без думата „фибра“. Тези вещества предпазват от заболявания и са важни съюзници, за да постигнем желаното тегло. Но нека видим аргументите, които доказват, че фибрите са незаменими както за тялото ни, така и за здравето ни.

fibri-i-proteini

5. Здравословно тегло. Храните, които съдържат фибри, по- дълго време се смилат в стомаха. Затова ни поддържат сити за дълго време. Основните източници на фибри, плодове и зеленчуци, са също така с малко калории и по- хранителни.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

4 . Сърдечно здраве. Овесът, бобът, цитрусите са отлични източници на водноразтворима фибра. Това вещество намалява нивата на холестерола и подобрява храносмилането. Неразтворимата фибра се съдържа в целите зърна иhranitelni-navitsi морковите и предпазват от заболявания на сърдечно- съдовата система.

3. Диабет тип 2. Диетата, богата на фибри, е много добър начин да се предпазим от диабет тип 2. Фибрата е идеална за контрола на кръвната захар в кръвта. Забавя процеса на усвояване на глюкозата.

2. Рак. Фибрата има силата да предпази от развитието на няколко вида рак, най- вече на дебелото черво, на червата, на стомаха, на гърдата и на яйчниците. Храните, богати на фибри, обикновено съдържат доста антиоксиданти.

1. Балансирана диета. Заместете храните, които не съдържат полезни вещества и са бедни на калории, с плодове, зеленчуци, цели зърна, ядки и пр. Тази промяна ще се отрази бързо на външния ви вид и на здравето ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *