5 начина да се чувстваш секси дори в понеделник

Понеделник също може да бъде прекрасен ден

здравни съветиПовечето хора подсъзнателно се страхуват от първия работен ден. За мнозина понеделниците са толкова омразни, че предпочитат да умрат, вместо да отидат на работа. Скорошно проучване показа, че именно в този момент жените се чувстват най – малко секси и нямат желание за нищо.

На какво се дължи това? В анкетата участваха 884 представителки на нежния пол, а според резултатите нежеланието се дължи на стреса, свързан с началото на работната седмица. Усещането за бъдещи неприятности на работа убива мотивацията, което се отразява не само на външния вид, но и на самочувствието.

Добрата новина е, че има начин да излезете от черната дупка и да се почувствате невероятно добре, дори и в понеделник сутринта. Просто следвайте тези съвети и бъдете щастливи.

Грижи за кожата

Доброто състояние на кожата е изключително важно за самочувствието на жените. През почивните дни отделете колкото време ви е необходимо и се погрижете за външния си вид. Направете си подхранваща маска, масаж на лицето и т. н. По този начин ще изглеждате свежи и красиви.

Намалете самокритичността

Хубаво е човек да признава грешките си, но да прекалявате с критиката към себе си не е добре. Колкото и да обичате да изпипвате нещата, намерете начин да разпускате и ако е нужно дори да намалите изискванията. Още повече, че никой на този свят (или почти никой) няма да ви оцени както трябва.

Намерете време за почивка

Понякога работата се превръща в ад заради самите вас. Хубаво е да осъзнаете, че тялото и психиката имат нужда от почивка, а преумората е един от най – големите врагове на креативността и ефективността. На всеки 30 минути си отделяйте поне по 5 за релакс, разходете се, изпийте чаша вода.

Усмихвайте се

Каквото и да се случи, трябва да запазите доброто си настроение. Защото намръщената жена може да е всичко останало, но не и секси. Знам, има много дразнещи клиенти, колеги, шефове и прочие, но на всички тях им покажете кой е по – силен и си спомнете поговорката, че по – умният винаги отстъпва (поне привидно).

Подобрете кондицията

Сега пък това какво е? Ами да подобрите кондицията си значи просто да направите така, че да се чувствате по – добре. Основните инструменти за осъществяване са два: правилно хранене и спорт. Вредните храни затормозяват тялото и душата, защото карат жлезите с вътрешна секреция да произвеждат повече кортизол (хормонът на нещастието). От своя страна умереното физическо натоварване прави точно обратното – засилва секрецията на серотонин, от който се чувствате щастливи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *