5 начина да релаксирате за 1 минута

Здравословен релакс в рамките на само 60 секунди

релаксация

Погледни към тавана и брой от 60 до 1

Гледането нагоре стимулира парасимпатиковата нервна система, което понижава кръвното налягане и забавя темповете на дишане. Също така освобождава ума от натрупаното.

Напиете притесненията си на лист и ги оставете за другия ден

Когато поставите проблемите си на лист хартия, вие знаете къде да ги търсите и сте сигурни, че няма да забравите за тях. Когато напрежението ви дойде малко отгоре, просто запишете всичко и прекратете работа. По – късно ще ви бъде по – лесно, защото ще бъдете отпочинали.

Дълбоко дишане

Вдишайте през носа и издишайте през устата бавно, 10 пъти. Това забавя сърдечния ритъм и успокоява цялото тяло. Фокусирайте се върху упражнението – старайте се да запълните целия стомах с въздух, докато усетите, че ще се пръсне. Задръжте за секунда – две и бавно изпуснете.

Представете си, че виждате движещи се облаци

Тази техника е мощен инструмент за медитация. Полезна е, защото позволява да избягате поне за малко от ежедневните грижи и напрежението. Накарайте всичките си сетива да участват в играта – просто си представете, че се намирате на някое спокойно място, изпълнено с благоухания и приятни звуци.

Отпуснете мускулите

Без да бързате, първо стегнете всеки един мускул от вашето тяло и веднага след това ги отпуснете. Тялото реагира на стреса с неволно напрягане на мускулатурата, което причинява болка и дискомфорт. Прогресивната мускулна релаксация намалява напрежението и общата психическа умора.

Музика за релаксация:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *