5 мита за диабета

diabet-2

Има много митове за диабета, които правят по- трудно за хората за разберат заболяването. Нека разгледаме най- популярните митове:

1. Диабетът е смъртоносен. При диабета вероятността за сърдечен удар е два пъти по- висока, отколкото при други здравословни проблеми. Най- доброто, което може да се направи, е превенцията: хората, които могат да контролират заболяването намаляват рисковете и лошите последици.

2. Наднорменото тегло е единственият рисков фактор. Излишното тегло е един от факторите, които повишават риска от болестта, но има и други: наследственост, етнос и възраст. Повечето хора не познават тези два фактора и смятат, че само първият влияе. Много хора, които са болни от диабет, имат нормално тегло. А много хора с наднормено тегло не боледуват от него.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И КРЪВНА ЗАХАР ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

3. Прекомерната консумация на захар причинява диабет. Диабет тип 1 е основно наследствена, както и зависи от други фактори, които нямат нищо общо със захарта.

При диабет тип 2 влияят основно наследствеността и начина на живот. Излишното тегло увеличава риска от диабет тип 2, а висококалоричното хранене води до напълняване. Така че, приемът на захар влияе индиректно върху развиването на диабет.

4. Храненето на диабетиците е коренно различно. Здравословният хранителен режим на диабетиците е подобен на хранителният план на всеки друг човек. Включва фибра, протеини, витамини и здравословни мазнини.

5. Диабетиците не могат да ядат сладко. Ако се хранят здравословно и тренират редовно, умерената консумация и спорадичното ядене на сладко не би трябвало да са проблем. Разбира се, сладкото трябва да е много малка порция и се консумира по- рядко. Това означава, че не трябва да се яде сладко всеки ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *