5 хормона, които регулират изгарянето на мазнините

otslabvane-bikini

1. Инсулин. Когато нивата на инсулина се повишат, топенето на мазнините спира. Ключът е да поддържаме инсулина в определени нива, като контролираме консумацията на въглехидрати и захари, тъй като те увеличават производството на хормона. Освен това, тялото спира да използва запасите от мазнини, които има, което също спъва отслабването. Въглехидратите с нисък гликемичен индекс и тренировките с висока натовареност са важни за контрола на нивата на инсулина.

2. Лептин. Влияе върху контрола на апетита. Мазнините активират резистентността спрямо хормона, като блокират положителното действие върху организма и създава необходимост от калорична и мазна храна. За да се справим с резистентността спрямо лептина, трябва да се храним здравословно и да тренираме редовно.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

emotsionalen-glad

3. Кортизол. Известен още като хормона на стреса. Когато нивата му се повишат, намалява топенето на мазнините и тялото ни иска въглехидрати и тежки храни. За да поддържаме хормона в ниски нива, трябва да избягваме стреса, да не прекаляваме с тренировките, да приемаме достатъчно витамини Е и С, както и омега- 3.

4. Серотонин. Има успокояващ ефект и намалява апетита. За да увеличим серотонина, трябва да приемаме храни, богати на витамин В, като спанак и аспержи.

5. Хормон на растежа. Помага в дългосрочен план за топенето на мазнините. За да стимулираме производството му, трябва да тренираме интензивно, да спим по 8 часа и да намалим приема на въглехидрати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *