5 натурални средства за лечение на ушна инфекция

Инфекциите в ухото са нещо безкрайно неприятно и много пъти антибиотиците просто не помагат. От тях не е застрахован никой – може да се появят при бебета, деца и родители, без да правят разлика. Обичайно засягат средното ухо (зад тъпанчето).

рецепти ушни инфекции

Повечето експерти казват, че повечето ушни инфекции се причиняват от вируси, които не се поддават на лечение с антибиотик. В действителност едва 1 на 8 деца има нужда от толкова силни медикаменти в подобни случаи, а останалите ще се излекуват по напълно естествен начин. Ето как можете да помогнете на оздравителния процес.

Внимание! Нито едно от тези средства за естествено лечение не заменя прегледът в лекарския кабинет. Винаги се консултирайте с вашия лекар преди да предприемете каквото и да било, използвайте тези естествени средства след неговото одобрение.

Инхалация с евкалипт и лавандула

Изсипете около 1 литър вряла вода в подходящ съд и добавете по няколко капки евкалиптово и лавандулово масло. Покрийте главата си с кърпа и вдишвайте парата. Бъдете внимателни, за да не се изгорите.

Чесън

Сварете една скилидка чесън в половин чаша вода докато омекне (не трябва да става на пихтия). След това я поставете в отвора на ухото (Внимание! Не я тикайте в ушния канал). Покрийте с марля или памучен тампон, който закретете с пластир. Правете това всеки ден, докато инфекцията мине.

Топли компреси

Поставете напоена с топла вода кърпа върху ухото. Повтаряйте толкова често, колкото е необходимо.

Капки от Лопен

Лопенът е цъфтьящо растение, кето вирее в цяла България. Ако не можете да си откъснете пресен (през зимата няма как), купете от билковата аптека. Една лъжичка лопен се вари в половин чаша вода за две – три минути, оставяте да изстине. След това смесете една супена лъжица от този чай със същото количество зехтин и оставете да престои една нощ. На сутринта капнете 1 (една) капка в болното ухо.

Кърма

Кърмените бебета имат много по – ниска ставка на ушни инфекции, отколкото бебетата отглеждани с изкуствено мляко. При болки в ухото може спокойно да капнете няколко капчици кърма.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *