4 растения, които подобряват работата на мозъка

Стресът, нездравословният начин на живот, химическите продукти, които използваме, причиняват щети на цялото ни тяло. Предлагаме ви 4 растения, които ще подобрят работата и здравето на мозъка ви.

mozak

ГИНКО БИЛОБА

Това е едно от най- старите растения на света. Родината му е Китай. Обикновено се използва, за да подобри паметта и работата на мозъка. Това се дължи на две вещества, които влизат в състава му – флавоноиди и терпеноиди, които са важни антиоксиданти. Предпазва от Паркинсон, Алцхаймер, деменция.

БАКОПА

Това е вечнозелено растение с бели или сини цветове, което расте в Южна Азия. В аюрведа медицината се използва за успокояване на нервите и подобряване на паметта и заучаването. Това се дължи на антиоксидантните му свойства.

Подобрява когнитивната функция. Това се дължи на няколко вещества, сред които сапонините. Те подобряват предаването на нервните импулси в мозъка, възстановяват увредените клетки и подобряват синапсиса. Увеличава количеството серотонин в мозъка. Помага на хора със загуба на паметта, намалява депресията, тревожността,
безсънието и дефицита на внимание.

Бакопа
Бакопа

РЕЙШИ

Познати като гъбите на безсмъртието. Полезни са за имунната система, сърцето, черния дроб, нервите, работата на мозъка.

Подобряват храносмилането и здравето на връзката между нерва, който свързва мозъка с червата. Помагат ни при стрес, намаляват тревожността и подобряват за яснотата на мисълта.

ШИЛАЖИТ

Не е ясно какво е точно – оставки от растения, разложени от бактериите и гъбите, краен резултат от смесването на почва и гъби. Но ни дават жизненост и сила, подобряват имунната защита. Богати са на киселини, които подобряват работата на мозъка и кръвообращението. Използва се за облекчаване на депресия и стрес по естествен начин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *